Підтримати нас

Директорка фірми ховає документи про Федора Негоя

Автор статті
26 липня 2018 06:35
728
Поширити:

Суддя Цюрупинського районного суду Сергій Савчак визнав директорку «Багатопрофільної виробничої фірми «Нежданна» (Великі Копані) Тетяну Батих винною за ст. 188-46 Кодексу про адмінпорушення - невиконання законних вимог Національного агентства з питань запобігання корупції.

Тетяну Батих оштрафовано на 2550 гривень. Щоправда, рішення суду поки не набрало чинності, адже звинувачена подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, товариство з обмеженою відповідальністю «Багатопрофільна виробнича фірма «Нежданна» належить Федору Негою. В Єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб він значиться її засновником та кінцевим бенефіціарним власником (контролером).  Згідно з його декларацією, вартість товариства складає майже 60 мільйонів гривень (59 308 498 грн.), Федору Негою належить 57,55% статутного капіталу.

Ставши вже народним депутатом, він залишався  у складі правління «Нежданни». Але 26 квітня 2015 року  змінилось антикорупційне  законодавство (вступив в дію Закон «Про запобігання корупції» № 1700-VII). З того часу народним депутатам заборонено входити до складу будь-якого правління або наглядової ради прибуткових організацій/підприємств. Проте Федір Негой, як встановило Національне Агентство з питань запобігання корупції, ще майже півтора року (до 19 жовтня 2016 року) був членом правління своєї фірми. Отже, на нього склали протокол про конфлікт інтересів та запросили до НАЗК, пояснити чому порушував закон. Також направили офіційного листа до керівництва фірми з вимогою надати засвідчені копії документів про входження народного депутата до складу засновників підприємства та здійснення дій щодо його виключення.

Проте Тетяна Батих категорично відмовилася надавати таку інформацію. Мотивувала тим, що Федір Негой не давав їй на це згоди.

У суді директорка фірми свою вину теж не визнавала. Проте суд роз’яснив їй, що вимоги НАЗК - законні, до того ж відомості про входження Федора Негоя до правління фірми не є державною таємницею, персональними даними чи іншими «секретними матеріалами». І законні вимоги Агенції з питань запобігання корупції вона, як посадова особа, зобов’язана виконувати. Отже, Цюрупинським районним судом Тетяну Батих визнано винною й оштрафовано. Засідання по апеляційній скарзі на це рішення призначено на 3 серпня.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Права людини і місцева демократія» за фінансової підтримки Національного Фонду на підтримку демократії (NED). Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Погляди, відображені у цьому матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з думкою Національного Фонду на підтримку демократії.

P.P.S. Безоплатну юридичну консультацію можна отримати в Громадській приймальні Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» за адресою: м. Херсон, вул. Б. Мозолевського (колишня Фрунзе), 2, оф. 19. Особистий прийом: вівторок з 10.00 до 15.00. Тел. (0552) 49 60 03, (066) 790 90 21.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ