Підтримати нас

Двох антиукраїнських інтернет-пропагандистів викрила СБУ на Херсонщині

Автор статті
16 грудня 2019 09:28
809
Поширити:

Співробітники Служби безпеки України викрили у Херсонській області двох інтернет-агітаторів, які через заборонену російську соціальну мережу поширювали заклики до зміни конституційного ладу та територіальної цілісності нашої країни.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що мешканці Херсону та області із початку збройної агресії проти України здійснювали адміністрування антиукраїнської групи російської соцмережі. Під фейковими іменами зловмисники розміщували матеріали з ресурсів країни-агресора та публікації із сепаратистських сайтів терористичних організацій Л/ДНР.

Зокрема, у поширених матеріалах вони виправдовували діяльність проросійських терористів, агресивну політику Росії, у тому числі анексію частини території України та підтримку бандформувань на сході країни.

Проведена експертна оцінка підтвердила, що в оприлюднених зловмисниками повідомленнях містяться заклики до зміни меж території та державного кордону України.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили мобільні гаджети та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо здійснення зловмисникам повідомлення про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Триває слідство.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ