Підтримати нас

"Духи" до строю, "діди" на дембель: в Україні сьогодні починається осінній призов на строкову службу (відео)

Автор статті
01 жовтня 2019 05:45
938
Поширити:

Всього до кінця року планується призвати 15,2 тисячі громадян.

В Україні сьогодні починається осінній призов на строкову військову службу. Призовна кампанія триватиме до 31 грудня, передає сайт "Уніан".

Всього планується призвати 15,2 тис. громадян. В Збройні сили України - 9 тис. осіб, Нацгвардію - 4,4 тис., Держприкордонслужбу - 1 тис., у Державну спеціальну службу транспорту - 800 осіб. Читайте також Ветеран АТО пояснив, чому не варто відмовлятися від призову строковиків в умовах війни Призовний вік в Україні встановлено на рівні 20-27 років.

Строк служби становить 18 місяців, але для тих, хто має вищу освіту (ступінь магістра або спеціаліста), - 12 місяців. Військовослужбовці строкової служби для виконання бойових завдань в зоні проведення операції Об’єднаних сил не залучаються. Після отримання повістки призовник має з’явитися до військового комісаріату. За невиконання військового обов’язку порушнику загрожує адміністративна чи кримінальна відповідальність.

За перше порушення – виплата штрафу у розмірі від 5 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 до 119 грн), за повторне порушення - від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 225 грн). Кримінальна відповідальність - обмеження волі на строк до трьох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ