Підтримати нас

Другий місяць карантину: яку роботу зараз шукають

Автор статті
23 квітня 2020 06:42
485
Поширити:

На ринку праці зберігається висока активність пошукачів, яка прослідковувалась з самого початку карантину.

Експерти grc.ua розповідають, яку ж саме роботу шукали у середені квітня.

Так, у структурі попиту з боку пошукачів на початку другого місяця карантину до найбільш затребуваних сфер входять Інформаційні технології, Продажі, Вищий менеджмент, Маркетинг, Початок кар'єри, Адміністративний персонал, Виробництво, сільське господарство, Бухгалтерія та Мистецтво, розваги, мас-медіа. У цих сферах активно шукають роботу. При цьому, якщо протягом останніх декількох років серед пошукачів найбільш активними були молоді спеціалісти та кандидати без досвіду у потрібній їм спеціальності, то у квітні ця профсфера перемістилась на п’яте місце за кількістю резюме.

Збереглася висока активність у профсфері «Вищий менеджмент». Так, у ТОП-5 спеціалізацій за кількістю резюме увійшли «Продажі», «Виробництво», «Антикризове управління», «Управління малим бізнесом» та «Управління закупівлями». Відчутно зросла кількість CV, які розмістили маркетологи та PR-менеджери – за період каратину їх стало більше на 72%. Активніше шукають роботу і представники профсфери Адміністративний персонал: пошукачі цікавляться вакансіями операторів call-центрів, спеціалістів із введення даних, перекладачів, водіїв.

А от до непопулярних спеціальностей, в яких протягом квітня розмістили менше 1% резюме, потрапили профсфери Туризм, готелі, ресторани (яка ще на початку року не входили у ТОП-10 найменш привабливих сфер), Домашній персонал, Автомобільний бізнес, Спортивні клуби, фітнес, салони краси, Інсталяція і сервіс та Страхування.

У розрізі досвіду, як і на початку карантину, першість займають досвідчені пошукачі. Так, на спеціалістів, які декларують щонайменше 3 роки досвіду, припадає 80% резюме.

Ще більше виріс попит на дистанційну роботу. Якщо у лютому, до карантину, на такий формат роботи було спрямовано 15% резюме, то у квітні про своє бажання працювати віддалено зазначав кожний п’ятий пошукач (20%).

Окрім того, на початку другого місяця карантину серед резюме зберігалась гендерна диспропорція: на пошукачів-чоловіків припадало 62% CV, а на жінок – 38%. Тоді як ще у лютому вони були представлені більш рівномірно: 53% чоловіків та 47% жінок.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ