Підтримати нас

Друге випробування ожеледицею

Автор статті
24 січня 2008 19:49
588
Поширити:

Херсонці, які наважилися вийти з дому минулої неділі, 20 січня, дуже ризикували опинитися на лікарняному ліжку. Ранок зустрів нас дощем, який одразу ж замерзав на асфальті, перетворюючись на небезпечну ковзанку.

У цей час до травмпункту лікарні ім. Тропіних звернулося 54 особи, із них 25 – з переломами рук і ніг.
Як розповів головний лікар лікарні імені Тропіних Леонід Ремига, різкий наплив людей був саме у першу половину дня, коли тротуари були, як скло. І от що дивно: автор цих рядків з 9.00 до 12.00 побувала у центрі Херсона, на Миколаївському шосе, в районі провулку Козацький, але – жодної посипаної піском доріжки не бачила! А це ж уже не перша ожеледиця нинішньої зими, ми вже писали про сумні наслідки цього природного явища: з 15 по 17 грудня було зареєстровано 134 випадки травм, із них 74 переломи. А якби міська влада минулого разу під час ожеледиці покарала штрафами хоч з десяток магазинів та супермаркетів, які не посипали піском слизькі тротуари, то цього разу посипаних піском доріжок було б більше, а поламаних рук і ніг, напевне, менше.
Під вечір 20-го потеплішало, й кількість звернень у травмпункт з переломами різко зменшилася.
Про причини такої неочікуваної непогоди розповів начальник Херсонського обласного центру по гідрометеорології Віктор Капінос:
– 20 січня на Херсонщину прийшло тепле повітря з Атлантики, задощило. Таким чином утворився антициклон, а від мінусових температур поверхня землі вкрилася ожеледицею. Через кілька годин антициклон нагрів землю, і льодяна поверхня розтанула.
За прогнозами Віктора Капіноса, в кінці січня нам слід чекати похолодання, щоправда, незначного. Температура повітря коливатиметься від 5 до 10 градусів морозу, можливий сніг.
Незважаючи на таку погоду, за добу 20 січня трапилася єдина дорожньо-транспортна пригода. Водій легкового авто на шляху Херсон-Нова Каховка-Генічеськ прямував з Берислава у Херсон. Але їхав швидше, ніж дозволяли погодні умови. У результаті не впорався з керуванням, з’їхав в кювет, де й перекинувся. На щастя, водій та пасажирка залишилися живими. Їх доставили до райлікарні Берислава із закритими травмами.

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ