Підтримати нас

Довженко-Центр на межі закриття

Автор статті
28 травня 2020 08:30
769
Поширити:

Нещодавно відкритий музей кіно в Довженко-Центр може закритися назавжди.

Керівництво центру оголосило про неплатоспроможність. Через суттєве урізання фінансування державного фільмофонду утворилися борги, які нічим покрити. Центр не отримав належне державне фінансування з початку 2020 року, повідомляє Йод.

"Однією з причин незатвердження паспорта є саботаж керівництвом Державного агентства України з питань кіно своїх обов'язків в частині організації бюджетного процесу та подання до Мінфіну занижених показників фінансування Центру", - йдеться в заяві центру.

Невиплаченими є зарплати працівників за січень і лютий 2020. Весь дохід за квітень і травень направили на виплати заборгованості по зарплатах.

З кінця травня центру нічим платити податки й зобов'язання за договорами, тому він — на межі закриття.

Також співробітники повідомили, що зверталися до Мінкульту та безпосередньо до Кабінету міністрів з проханням врятувати ситуацію, але не отримали відповіді.

"Як член Міжнародної федерації кіноархівів Центр змушений повідомити правління федерації про загрозу цілісності унікального фільмофонду, охорону та дотримання кліматичних умов зберігання якого далі забезпечувати можливості немає", - додали в Довженко-Центр.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ