Підтримати нас

Довіра до поліції зі шкільної парти

Автор статті
30 вересня 2019 11:40
822
Поширити:

Поліцейські офіцери громад у Дніпропетровській області не лише оберігають спокій мешканців, а й активно беруть участь у житті громади. Від початку нового навчального року минув лише місяць, проте офіцери вже встигли долучитися до кількох начальних заходів.

Віталій Лозовий, шериф Миколаївської громади, провів лекцію для учнів дев’ятого класу на теми небезпеки булінгу та надання першої медичної допомоги у селі Миколаївка. Поліцейський розповідає: «Про першу  домедичну допомогу я розповідав в стилі гри і з практичними вправами. Діти самі брали участь у цьому процесії. Діти були в ролі жертви і в ролі того, хто надає першу  допомогу.  Також розповідали про недопущення булінгу в школах. Як це виявити. Куди повідомляти. Вся ця тема розкривалася на  прикладах.  Це я розповідав дітворі, їм сподобалось. Мене запросили в інші заклади виступити і розповісти про це все».

Віталій Лозовий демонстрував особисто прийоми першої домедичної допомоги та проводив інструктаж, як правильно дзвонити по екстреним номерам.

Регулярне спілкування зі школярами та різні інформаційні і профілактичні бесіди входять в обов’язки поліцейського офіцера громади. Проте самі поліцейські  та громадські активісти говорять, що справа не тільки в обов’язку, а й в тому, що потрібно вибудувати  довіру між громадою та поліцією і це, звичайно ж, починається зі шкільної парти.

Анастасія Кринична, активістка села Нова Дача   долучилася зі своєю громадою до всеукраїнської  акції #ЯТебеБачу для безпеки школярів на дорозі. Вона розповідає : «Я звернулася до нашого офіцера Ігоря Костиниша, щоб він, як представник поліції, приєднався до ініціативи. Наш шериф одразу відгукнувся. Сказав, що приїде. Він прочитав  дуже інформативну лекцію, про те, яких правил треба дотримуватись та яка є небезпека. Стосовно теоретичної частини то мені й не було чого додати.  Діти його дуже тепло прийняли. Він навіть наступного дня після акції  знову приїхав до школи та  провів  бесіди з кожним класом.  Діти наші, особливо старшокласники, пішли з ним на  контакт . Хоча в країні є тенденція, що з поліцією молодь не дружить , а в нас от вийшло навпаки».

Маленькі учасники акції  #ЯТебеБачу  були захоплені спілкуванням  поліцейським, дехто обрав для себе майбутню професію.

Загалом за ініціативи або участі поліцейських офіцерів громад у регіоні провели близько десяти лекцій, виховних годин, тематичних акцій зі школярами. Серед піднятих тем звучали: виявлення  булінгу, запобігання самогубствам, безпека дорожнього руху, надання домедичної допомоги, правила здорового способу життя.

P.S. Публікація підготовлена в рамках проекту «Безпека в громадах» за фінансової підтримки Freedom House. Проект реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров'я».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ