Підтримати нас

Дослідження: ближче до ранку людям сняться більш дивні сни

Автор статті
09 січня 2021 14:00
966
Поширити:

Згідно з даними нового дослідження, наприкінці ночі нам сняться максимально емоційні та гіперасоціативні сни. Чому це відкриття корисне для розуміння наших бажань та емоцій?

Отже, нещодавнє дослідження за участю 68 добровольців показало, як змінюються наші сновидіння відповідно до фази сну. Повільна фаза консолідує пам'ять, а швидкий сон здатний регулювати емоції та стимулювати творчість.

Упродовж дводенного експерименту добровольці прокидалися 4 рази протягом ночі та записували на диктофон те, що їм приснилося за 2 години сну.

За 8 пробуджень кожен учасник записав у середньому 5 повноцінних снів.

Наступного ранку учасники експерименту прослухали свої записи та заповнили спеціальну форму з конкретними питаннями щодо змісту та емоційного наповнення почутого. Згідно з анкетами, сни, які виникали посеред ночі, були більш реалістичними та стосувалися роботи, навчання та рутинних процесів. Те, що снилося учасникам глибокої ночі та під ранок, показувало їх мрії, переживання та прагнення, при цьому все це відбувалося в метафоричній та навіть химерній формі.

Детальніше вивчення питання може допомогти встановити, як фази сну впливають на когнітивні навички та творчий потенціал людини. Якщо експерименти продовжаться , через якийсь час ми зможемо розуміти, коли найкраще пробуджуватися для ефективного запам'ятовування чи креативної роботи.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ