Підтримати нас

Docudays UA завершує подорож Херсонщиною

Автор статті
17 грудня 2019 08:33
804
Поширити:

Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA завершив свої покази цього року.

Із фільмом «Біла мама»  режисерок Зосі Родкєвич та Євґєнії Останіної команда Мандрівного побувала в Херсонському слідчому ізоляторі. Одноголосно наші глядачки самі обрали фільм, який вони хочуть подивитися.

Стрічка «Біла мама» знайомить нас із Аліною Макаровою – мамою шести власних і однієї прийомної дитини. Її колишній чоловік – ефіопець, тож усі діти змішаного походження. Лише її прийомний син білий, але психологічно неврівноважений. Старші діти Аліни розуміють, що усиновлення пов’язане із труднощами, і бояться, що місця, часу і любові не вистачить на всіх. Проте вона переконує їх, що чинить правильно. Новий хлопчик приносить їм чимало проблем. Аліна показує дива витримки і педагогічних талантів. Діти стають її союзниками у вихованні.

Після показу координатори фестивалю отримали більше питань від глядачок, ніж коментарів: Навіщо вона всиновила того хлопця? А чому її чоловік не займався дитиною, це ж вона для нього білого хлопця взяла? Так вона все таки залишила малого?

Разом із місцевим психологом ми всі разом шукали відповіді на ці та багато інших питань у довгій дискусії. Глядачки фантазували, як може скластися життя прийомної дитини у фільмі.

- Живучи в такій хорошій сім’ї, він стане нормальною людиною, буде вчитися, стане поводитися спокійно та адекватно. У нього вже у фільмі шалений прогрес був, далі має бути тільки краще. Треба просто ніколи не здаватися, як ось ця «біла мама», - прокоментувала глядачка.

- Цей хлопчик дуже мою дитину нагадує, такий самий вередливий і вгамувати неможливо. Так нічого страшного, переросте, звісно. Йому просто любов батьків потрібна, - поділилася глядачка.

Після обговорення Мандрівний фестиваль запросили із показами на наступний рік та  вже чекають знову в гості.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ