Підтримати нас

Доба ожеледиці: більше півсотні людей зламали руки і ноги

Автор статті
11 лютого 2021 12:51
884
Поширити:

За два дні, 8 та 9 лютого, з травмами через ожеледицю до "швидкої" зателефонували 82 жителі Херсонщини. Найбільше викликів надійшло в перший день, 8 лютого.

З них 34 безпосередньо від херсонців, 26 – з районів. Дехто викликав допомогу прямо з вулиці (14 в Херсоні та 9 у районах), але більшість телефонували до швидкої вже з домівок, коли розуміли, що ушкодження важче, ніж «звичайний синець».

У вівторок, 9 лютого, «швидка» продовжувала надавати допомогу людям, постраждалим через метеоумови. Через травми звернулося 22 людини (7 викликів було з вулиці, 15 – з домівок).

Крім того, медики виїжджали до людей, що замерзали. Так, 8 лютого небайдужі перехожі викликали допомогу 65-річному чоловіку, - дідусь намагався заснути на вулиці, - не розумів, де він, та як дістатися домівки.

Як розповіла заступниця директора Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Інеса Чамлай, виклики про допомогу замерзаючим людям почали надходити ще наприкінці осені минулого року.

Першим був випадок 16 листопада – дівчинка впала з мосту у воду.

З того часу «швидка» виїздила до замерзаючих людей понад 60 разів. Майже у кожного третього такого пацієнта констатували не просто загальне переохолодження, а й обмороження.

Найбільш гнітюча статистика випала на другу декаду січня. За тиждень 11.01 – 17.01. надано допомогу 15 особам з переохолодженням (5 з обмороженням), за тиждень 18.01 – 24.01.  - 13 постраждалим (7 з обмороженням), за тиждень 25.01 – 31.01. - 10 (4 з обмороженням).

За останній звітний тиждень, з 01.02 по 07.02. «швидка» надала допомогу 5 особам з переохолодженням.

Загалом, у порівнянні з минулою зимою, за словами Інеси Чамлай, від холодів постраждало набагато більше людей, майже втричі, і переважно - на вулиці.

Один із чинників – «морози починалися зненацька» - люди не очікували різкого спаду температури й одягалися легко. Інший фактор – не працювали пункти обігріву.

Але викликали «швидку» і до людей, які мерзли у власних домівках, бо їм нічим було обігріватися.

Тим часом синоптики попереджають про наближення третьої хвилі похолодання.

Фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ