Підтримати нас

До уваги операторів ринку та споживачів: фальсифікат ковбаси та червоної ікри

Vgoru
Автор статті
19 січня 2021 10:39
1,107
Поширити:

Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області повідомляє про   фальсифікати ковбаси та лососевої ікри.

Зокрема, встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ковбасних виробів (ковбаса варена) операторами ринку: 

  • ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат»; 
  • ТОВ «Феракс»;
  • ТОВ «М’ясокомбінат Ювілейний»; 
  • ПрАТ «Український Бекон».

Зразки досліджувались на фізико-хімічні показники: масову частку кальцію, масову частку кісткових включень у фарші та розмір кісткових включень. Усі відібрані зразки не відповідають встановленим вимогам.

Окрім цього, встановлено факти невідповідності виробництва та/або обігу ікри лососевої (горбуші) операторами ринку: 

  • ПрАТ «Дальриба»; 
  • ТОВ «Флагман Сіфуд». 

В ікрі лабораторно виявили консервант уротропін, якого там не має бути взагалі.

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для  протидії обігу небезпечного, непридатного до споживання, неправильно маркованого харчового продукту Головним державним інспектором України підписано розпорядження № 1 від 05.01.2021 р «Щодо протидії фальсифікації ковбас, ікри лососевої».

Управління Держпродспоживслужби в Херсонській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

Прохання до споживачів: якщо виявите  в торгівлі  вказані  продукти, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за тел.: (0552) 321736 або звертайтеся до територіальних управлінь.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ