Підтримати нас

До списку ЮНЕСКО може потрапити ще одна українська пам'ятка

Автор статті
21 січня 2019 17:09
706
Поширити:

Національна комісія України у справах ЮНЕСКО вивчає заявку на включення Аккерманської фортеці до попереднього списку всесвітньої спадщини.

Унікальність цієї пам’ятки архітектури обговорили під час тематичного засідання, яке відбулося сьогодні у Міністерстві закордонних справ. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Одеської облдержадміністрації.

"Аккерманська фортеця заслуговує на те, аби стати частиною світової туристичної мережі. Фахівці готували пакет документів ще з осені 2017 року, а сьогодні номінаційну заявку розглядають учасники тематичного засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Ми прагнемо зберегти історичну пам’ятку й привернути ще більше туристів і дослідницьких місій", - повідомила заступниця голови Одеської ОДА Світлана Шаталова.

Додається, що під час попереднього засідання учасники комісії запропонували також розглянути можливість включення Аккерманської фортеці як об’єкту транскордонної групи. Приміром, у партнерстві з Туреччиною, Румунією та Польщею.

Зокрема, на сайті повідомляють, що Білгород-Дністровська (Аккерманська) фортеця — один з найпопулярніших туристичних об'єктів півдня України.

Дослідники вважають, що засновниками фортеці могли бути генуезці, які прийшли в Причорномор'я у XIII столітті.

Внесення фортеці до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО ініціював голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов. У листопаді 2017 року за його розпорядженням було створено робочу групу, яка сформувала та затвердила номінаційну заявку.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ