Підтримати нас

До Києва прибула Венеціанська комісія і готує висновок щодо мовного закону

Автор статті
28 жовтня 2019 15:20
707
Поширити:

До Києва прибула делегація Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія), яка вивчить впровадження в Україні закон про функціонування української мови.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України, пише Сьогодні.

Так, в самій Комісії зазначили, що її експерти в Києві вирушили до Києва в рамках підготовки проекту висновку мовного закону. Делегація обміняється думками з представниками української влади і різних політичних партій, представлених у парламенті, а також з громадянським суспільством і міжнародним співтовариством.

Проект висновку, запитаний головою Комітету з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи, включений до порядку денного грудневого пленарного засідання.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ Василь Боднар наголосив перед іноземною делегацією, що згаданий закон був розроблений відповідно до Конституції України і з урахуванням досвіду зарубіжних країн, а також висновків і рекомендацій Венеціанської комісії. Він також зазначив, що Україна повністю гарантує захист прав національних меншин і виходить з переконання, що закон про державну мову покликаний розширити можливості для національних меншин відігравати важливу роль в українському суспільстві.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ