Підтримати нас

Для Центру надання адмінпослуг Херсона закупили нову техніку

Автор статті
13 червня 2016 16:05
550
Поширити:

У квітні частину повноважень міграційної служби передали Центру надання адміністративних послуг Херсонської міської ради. Мова йде про реєстрацію місця проживання та реєстрації прав та суб’єктів підприємницької діяльності.

Час потрібен був для того, щоб вивчити відповідну нормативну-правову базу. Окрім того, виникла потреба у додаткових кадрах. Три новостворені відділи – відділ державної реєстрації нерухомого майна, місця проживання фізичних та юридичних осіб та  реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців через збільшення повноважень та неналежне технічне устаткування не встигають вчасно обробити документи та надати відповідь громадянам. Це стало причиною великих черг та скарг від херсонців.

Із метою підвищення якості надання послуг відділи забезпечили новою комп’ютерною технікою.

Відтак, 6 копіювальних машин, 43 принтери та сканери, 50 системних блоків, 50 моніторів, 15 клавіатур та 15 комп'ютерних мишок поповнили матеріально-технічну базу Центру.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про адміністративні послуги» та пункту 20 постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2013 року №118 «Про затвердження Примірного положення про центр надання адміністративних послуг» здійснюється за рахунок державного та місцевого бюджетів. Для придбання вищезазначеної техніки витратили близько 700 тисяч гривень.

«До цього у Центрі було старе обладнання. Це дуже уповільнювало його роботу нових відділів. Адже, приміром, для реєстрації прав на нерухоме майно необхідно вести реєстр речових прав. Для цього конче потрібно устаткування з великою пам’яттю. Не кажучи вже про те, що кількість друкованих довідок, бланків та договорів величезна, і для її своєчасного надання, звичайно, потрібні швидкі принтери та ксерокси», - зазначає в.о.заступника міського голови Андрій Щербина.

Наступний крок у плані поліпшення надання адмінпослуг – збільшення чисельності штату відділів на 5 осіб. Питання винесуть на найближчу сесію.

«Сподіваємось на підтримку депутатів, адже чим швидше ми приймемо правильне рішення, тим скоріше херсонці зможуть нарешті отримувати якісні та своєчасні послуги», - підсумовує Андрій Щербина. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ