Підтримати нас

Для херсонських патрульних провели тренінг

Автор статті
01 грудня 2018 14:00
658
Поширити:

У четвер, 29 листопада, в готелі "Оптіма", у рамках Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, пройшов тренінг "Недискрімінаційний підхід в роботі патрульної поліції". Тренером виступила Олена Бондаренко, координаторка з питань адвокації  ГО Центр "Соціальна Дія".

Тренінг присвячений стереотипам та упередженням, які можуть з’явитися у роботі патрульної поліції, а також допомогти патрульним напрацювати практичні підходи для уникнення дискримінації як всередині поліції, так і в спілкуванні з людьми, яким вони допомагають.

У тренінгу взяли участь 20 представників різних підрозділів патрульної поліції міста Херсона.

Перед початком тренінгу до патрульних звернувся начальник управління патрульної поліції Херсонської області Костянтин Дронгаль:

«У нашій роботі дискримінація може стати причиною непорозуміння.  Інколи вона бере гору над нашою особистістю, і ми вже не сприймаємо ситуацію всебічно, як повинні, а починаємо мислити, виходячи зі своїх переконань. Такого бути не повинно, і чим більше ми будемо знати про дискримінацію, тим менше проблем буде в нашій службі».

Почався тренінг із блоку «Стереотипи й упередження». З нього учасники дізналися, звідки з’являється дискримінація як у роботі органів охорони правопорядку, так і в кожного з нас. 

Тренінг включив як індивідуальні завдання, так і роботу в групах.

Учасникам дали практичні вправи з розглядом типових ситуацій, з якими вони можуть зіткнутися під час роботи. Патрульні змогли самостійно подивитися і спробувати розпізнати дискримінацію. Після вправ Олена розповіла про практичні кроки, які можна здійснювати, щоб забезпечити недискримінаційний підхід як у зовнішній діяльності, так і в організації внутрішньої роботи патрульної поліції, бо культура недискримінації та рівності починається зсередини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ