Підтримати нас

Дітлахи у творчому польоті

Автор статті
24 вересня 2020 13:06
812
Поширити:

З 22 вересня виставкова зала спілки художників, що на площі Свободи, перетворилась на чарівну країну дитинства.

На тиждень тут оселились роботи, створені вихованцями гуртків Херсону й області та їхніх керівників. Організаторами виставки “На крилах творчості” стали Херсонський державний будинок художньої творчості разом із управлінням освіти Херсонської ОДА, і проходить вона вже вп’яте. Гарний подарунок до Дня позашкілля, який відмічається 25 вересня.

Два десятки позашкільних закладів Херсонщини (Генічеськ, Каховка і Нова Каховка, Бериславський і Бєлозерський райони, звісно, і сам Херсон) представили глядачам більше 200 робіт — і тут можна дивуватися кожному експонату. Живопис, декоративний розпис, батик, гобелени, валяння, бісероплетіння, фотографія, флористика, соломоплетіння, лозоплетіння, випилювання...

А скільки видів вишивки! І традиційна, і старовинними техніками, і вишивка стрічками, і бісером. Чимало і ляльок — є старовинні мотанки, є сучасні текстильні, а є віддруковані на 3-D принтері, розфарбовані і одягнені у дивовижні шати. Правда, є і фабричні ляльки, але вони просто виступають в якості моделей для демонстрації лялькового одягу. А скільки милих іграшок — очі розбігаються!

Окремо здивували торти, точніше, моделі для оздоблення тортів — є, виявляється, і такий незвичайний гурток.

Дитяча фантазія дивує! Здається, що будь-яка дрібничка може стати частиною готового твору. Про папір, тканини та нитки, пластилін, дерево або про інші природні матеріали можна навіть не згадувати — тут навіть звичайнісінькі палички для морозива та винні корки стають “будівельним” матеріалом.

Але істину, що краще один раз побачити, ніж сім раз почути, ніхто не відміняв. Тож гайда у виставкову залу — дивуватися, згадувати своє дитинство і радіти, що позашкільна освіта в Україні збереглась.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ