Підтримати нас

"Детектор брехні": залізничники придбають ще один поліграф

Автор статті
11 жовтня 2019 09:00
868
Поширити:

Загальна вартість закупівлі склала 89 тис. грн.

Філія “Центр сервісного забезпечення” АТ “Укрзалізниці” 4 жовтня підписала договір на придбання комп’ютерного поліграфа та крісла до нього. Про це передає сайт "Zалізниця без корупції".

В якості постачальника замовник обрав ФОП Дубровського О.Є. за прямою процедурою закупівлі без проведення відкритого тендеру.

За класикою закупівель УЗ при публікації звітів про укладені договори тендерний комітет не оприлюднює сам договір або звіт, які містить інформацію про характеристики товару. Тож не зрозуміло який саме поліграф було придбано.

У 2017 році залізничники вже купували поліграф, тоді він коштував 86 тис. грн. Трохи пізніше було проведено дві закупівлі послу з навчання фахівця-поліграфолога на 55 тис. грн. та 56 тис. грн.

Постачальник поліграфу та крісла одесит ФОП Дубровський Олексій Євгенович регулярно займається реалізацією подібної продукції в підрозділи поліції та СБУ. Він вказаний виробником поліграфу “Рубікон”. Залежно від комплектації його ціна складає від 3 до 4,5 тис.$.

Залишається лише здогадуватись кого і на яких умовах перевіряє на поліграфі Укрзалізниця. Ну і власне навіщо УЗ іще один поліграф, до того, який було придбано в 2017 році.

Також варто зважати на те, що згідно статті 28 Конституції застосування поліграфа може здійснюватися тільки за згодою з визначеною особою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ