Підтримати нас

Держпраці виявляє нелегальних працівників на морських узбережжях

Автор статті
25 серпня 2021 16:30
1,107
Поширити:

На узбережжях Азовського та Чорного морів фахівці ГУ Держпраці у Херсонській області виявили 150 неоформлених працівників.

Як повідомила очільниця управління з питань праці ГУ Держпраці Світлана Марієнчук, представники відомств першочергово інспектують суб'єктів господарювання, які використовують найману працю у сферах громадського харчування та тимчасового розміщення.

Роботодавцям-порушникам видано приписи та надано попередження про недопущення випадків неофіційного працевлаштування у подальшому. Крім того, зараз на розгляді  справи щодо штрафних санкцій за порушення вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин.

Для довідки: відповідно до абз.2 ч.2 ст.265 Кодексу законів про працю, штрафні санкції до підприємців, які використовують нелегальну найману працю, сягають десятиразового розміру мінімальної заробітної плати за одного працівника. До юридичних та фізичних осіб-підприємців першої - третьої груп, які є платниками єдиного податку, застосовується попередження. 

Якщо ж виявлений роботодавець-порушник продовжує використовувати нелегальну найману працю протягом двох років - він ризикує заплатити штраф у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат за кожного працівника.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ