Підтримати нас

«Депутатські» гроші за ремонт будинків отримують помічники депутатів та їх друзі

Автор статті
06 квітня 2020 12:30
707
Поширити:

19 підрядів на ремонт в багатоквартирних будинках Дніпра на загальну суму 1,98 млн грн. ТОВ «Монолитбудконсалтинг» отримав від Департаменту житлового господарства Дніпровської міськради. Всі договори були прямими.

Про це написала Ольга Фоменко у «БюроUA».

Замовниками виступали і Департамент гуманітарної політики, і КП «Дніпровський метрополітен», і КП «Спорт-Дніпро», і КУ «Міський територіальний центр соціального обслуговування» Дніпровської міськради, а також низка ОСББ та ЖБК.

Частину ремонтних робіт підприємство виконувало за так звані депутатські гроші – бюджетні кошти, що отримуються депутатами міськради для виконання доручень виборців.

«Коли мова йде про ремонти за депутатські кошти, проводити тендери не обов’язково. Депутат, який виділяє гроші на роботи, може самостійно вибрати компанію, яка проведе ремонт, і профільний департамент або комунальне підприємство укладе з нею прямий договір. Якщо у депутата немає на прикметі компанії, то профільний департамент (або ж КП) або проводить тендер, або укладає прямий договір з самостійно обраною компанією», – йдеться в матеріалі.

Так, «Монолитбудконсалтинг» виконував ремонти за депутатські гроші на округах депутатів Олександра Санжари, Володимира Ікола, Олександра Турчина, Олександра Сироти, Олега Тупиці, В’ячеслава Мішалова, Максима Кучугури, Олега Максюти та Геннадія Глядчишин.

Журналісти з’ясували, що в довідці про наявність співробітників, поданої фірмою на тендер КУ «Міський центр соціального обслуговування», є помічник депутата Дніпровської міськради Глядчишина Віталій Репчинський. У «Монолитбудконсалтинг» Репчинський значився монтажником металопластикових виробів. А Антон Мартиненко, який є серед друзів Репчинького в Фейсбуці, значиться в «Монолитбудконсалтинг» штукатуром. При цьому сам Антон вказує, що працює мануальним терапевтом. Його дружина Юлія Мартиненко теж значиться в компанії штукатуром. В Фейсбук Юлія Мартиненко вказує, що працює оцінювачем в ломбарді «Капітал».

Мати співзасновників «Монолитбудконсалтинг» Олександра і Володимира Павлицьких 60-тирічна Ольга Павлицька значиться в компанії маляром-штукатуром.

Видання звернуло увагу, що в залежності від того, які роботи потрібно виконати в рамках договору, всі ці люди «перекваліфіковуються» в фахівців іншого профілю. Так, згідно з довідкою про персонал «Монолитбудконсалтинг» в тендері КП «Спорт-Інвест» на виконання ремонту спортмайданчика Репчинського вказано монтажником, мануального терапевта Мартиненка – теслею, а Юлію Мартиненко – монтажником. Ольга Павлицька значиться і теслею, і інженером-кошторисником, повідомляють Наші гроші.

У «Монолитбудконсалтинг» числиться виконробом і депутат Індустріальної райради від «Укропу» Юрій Косенко. А його дружина Анастасія Євстигнєєва (нині Косенко), нібито, працює в компанії теслею. Подружжя Косенки дружать з помічником депутата Глядчишина Віталієм Репчинським.

Юрій Косенко також є помічником депутата міськради Олега Максюти, за чиї депутатські кошти фірма «Монолитбудконсалтинг» виконувала ремонти в багатоповерхівках Дніпра.

У довідці про персонал «Монолитбудконсалтинг» на тендері Департаменту житлового господарства на виконання ремонту фасадів житлових будинків №№ 155 і 167 по вул. Мандриківській Репчинський і Анастасія Євстигнєєва значаться вже промисловими альпіністами, Антон Мартиненко і Юлія Мартиненко – монтажниками-висотниками. Також в промислові альпіністи перекваліфікувалася немолода мама засновників «Монолитбудконсалтинг» Ольга Павлицька.

У довідці, яку ТОВ «Монолитбудконсалтинг» подало на тендер КП «Міськавтопарк» на надання послуг з перевезення вантажів, помічник депутата Глядчишина Репчинський вказаний вантажником. У вантажника перетворився і мануальний терапевт Антон Мартиненко. А його дружина Юлія Мартиненко (оцінювач ломбарду) стала водієм.

Депутат райради і помічник Максюти Юрій Косенко у 2016-2019 рр. був засновником ТОВ «Альфасток Інвест» (колишня назва «Діаль-Сервіс»). Влітку 2017 р. ця компанія виграла тендер Департаменту житлового господарства на виконання поточних ремонтів в під’їздах багатоповерхівок в Дніпрі на 15,51 млн грн. Проведенням цих ремонтних робіт зацікавилась поліція, яка у 2018 р. відкрила кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів.

У довідці, поданій «Альфасток Інвест» на тендер, все ті ж Репчинський, Антон і Юлія Мартиненки, Ольга Павлицька і Анастасія Євстигнєєва

Видання також звернуло увагу, що помічник Глядчишина Репчинський, який, до середини січня 2020 р. працював в КП «Інфо-Рада-Дніпро» заступником начальника відділу інформаційного забезпечення, не вносив до декларацій за 2017, 2018 і 2019 рр. дохід, який повинен був отримувати за роботу монтажником, вантажником і промисловим альпіністом в «Монолитбудконсалтинг» і «Діаль-Сервіс».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ