Підтримати нас

Депутати покладуть обов'язки із благоустрою на райради Херсона

Автор статті
24 березня 2021 16:04
1,021
Поширити:

Із приходом у Херсонську міську раду нової "команди" на чолі з новим мером у комунальному господарстві громади тривають перетворення. Щоправда, до пори до часу пересічному громадянину зміни можуть здатися зовсім незначними або й навіть непомітними.

Поки що з явних "проривів" - це відновлення роботи комунального громадського транспорту до 23:00.

Тим часом депутати затіяли нові експерименти, які, на їхню думку, покликані поліпшити ситуацію з роботами із благоустрою.

Зокрема, на останньому засіданні "бюджетної" комісії прийнято рішення передати повноваження з контролю за благоустроєм у Корабельний район. Для цих цілей бюджет райради поповнять на 8 мільйонів 400 тисяч гривень.

Усі ці гроші повинні піти на обрізку дерев, прибирання тротуарів, озеленення і так далі - тобто, на все те, чим раніше займався Департамент ЖКГ. Відповідні тендери район отримає право проводити вже у квітні. Якщо досвід виявиться вдалим, аналогічну схему збираються задіяти і щодо інших двох районів Херсона - Суворовського та Дніпровського.

Не зовсім ясно, яка, в такому випадку, роль буде відводитися профільному Департаменту, якщо він стає тільки тягарем для бюджету.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ