Підтримати нас

Деокуповані села у Херсонській області майже на 100 відсотків знищені окупантами

Vgoru
Автор статті
25 липня 2022 17:00
1,549
Поширити:

На Херсонщині на сьогодні звільнені від військових РФ 44 населених пункти. Деякі села зруйновані ними на 99%. Інші – майже на 70%. Багато зруйнованої інфраструктури, дитячих садків, пошкоджені електродроти, відсутнє водо- та газопостачання. Росіяни не припиняють обстрілювати та руйнувати звільнені селища.

Про це розказав тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

"На територіях, які тимчасово окуповані, російські військові також знищують інфраструктуру, розкрадають підприємства та організації, які забезпечували життєдіяльність області", – каже голова ОВА.

За його словами існує проблема з соціальними виплатами людям, які залишаються на тимчасово окупованих територіях. Але люди їх отримують вже до кінця цього тижня.

"Генічеська громада це окрема, скажімо так, історія. Керівництво цієї громади залишило своє місце роботи. Томі виникли певні труднощі з електронними ключами. Але Указом Президента України Зеленського, призначили Генічеську міську військову адміністрацію. Її керівництвом на сьогодні сформовані усі необхідні органи й вони працюють. Увесь технічний процес завершено. Там також до кінця тижня будуть здійснені усі соціальні виплати та освітянам", – говорить Дмитро Бутрій.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ