Підтримати нас

Денісова попросила ФСБ відпустити полонених моряків під своє зобов'язання

Автор статті
25 липня 2019 16:00
835
Поширити:

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до ФСБ з проханням відпустити 24 полонених моряків, яких Росія утримує у себе з кінця минулого року, під особисте зобов'язання. 

Про це вона повідомила на брифінгу. 

Денісова розповіла, що, згідно з російським законодавством, рішення про зміну запобіжного заходу на стадії попереднього слідства ухвалює слідчий у справі, а тому, згідно з кримінально-процесуальним кодексом РФ, у нього є можливість відпустити затриманих під особисте зобов'язання. 

"18 липня я написала клопотання на ім’я керівника слідчої групи ФСБ Росії Сергія Нікітова з проханням відпустити моряків під моє зобов'язання. Мандат Омбудсмана дає мені таке право", – сказала Денісова.

Наступного ж дня клопотання передали до ФСБ, де наразі розглядають. 

Щодо самого процесу повернення полонених моряків до України, то Денісова зауважила, що він "тривалий та складний".

"В активну фазу перемовини щодо звільнення українських моряків перейшли після телефонної розмови між президентами України і Російської Федерації. Мені відомо, що відбуваються перемовини між закордонними відомствами двох держав стосовно виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Я переконана, що найближчим часом буде прийнято очікуване нами рішення", – сказала Омбудсман. 

Наостанок Уповноважена попросила журналістів не шкодити перемовинам щодо звільнення військовополонених.

"Шановні журналісти, звертаюся до вас із проханням дотримуватися професійної етики, коли ви шукаєте гучні заголовки для своїх новин, щоб не нашкодити перемовинам", – сказала Денісова. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ