Підтримати нас

День вишиванки: як вітають українців зі святом іноземні посольства

Автор статті
21 травня 2020 15:00
771
Поширити:

Сьогодні відзначається, хоч не офіційне, але символічне для українців свято – День вишиванки.

Загалом привітання з нагоди Дня вишиванки лунають зі всього світу. Як і щороку, активно вітають із цим святом представники посольств різних країн. УНІАН зібрав найрізноманітніші побажання від дипломатичних установ та фото їхніх представників у красивих вишиванках. Так, посольство Нідерландів в Україні з нагоди свята презентувало спеціальний проект – "нідерландську вишиванку". У ньому, як зазначається на сторінці посольства в Facebook, розповідається про традиції двосторонніх відносин Нідерландів та України. А орнаменти та кольори нідерландського острова Маркен, символічність підібраних елементів та типові українські техніки вишивки гармонійно поєднались у цілісну картину.

Посол Нідерландів та команда посольства / facebook/DutchEmbassyUkraine

Одягла сьогодні свої найліпші вишиті сорочки з нагоди Дня вишиванки команда посольства США. "Святкуйте сьогодні разом з нами й діліться вашими фото улюблених вишиванок", - закликають працівники дипустанови.

Привітання від посольства США в Україні / фото: facebook/usdos.ukraine

Приєдналося до сьогоднішнього свята також посольство Великої Британії у Києві. Багато його працівників показали сьогодні свої вишиті сорочки та сукні.

Вітання від посольства Британії / фото: facebook/ukinukraine

Посольство Швейцарії в Україні також щиро привітало всіх з Днем вишиванки. Особливі вітання з усіх куточків світу, зокрема, лунають від колишніх послів в Україні.

Вітання від посольства Швейцарії / фото: twitter/ambsuissemaroc

Свої вітання з Днем вишиванки висловило посольство Німеччини в Києві. Цього дня дипустанова вирішила також розіграти три німецько-українські вишиванки.

Вітальний колаж від посольства Німеччини / фото: facebook/deutschebotschaftkiew

Працівники посольства Чеської Республіки в Україні з нагоди свята теж одягли свої вишиті сорочки, вітаючи всіх з Днем вишиванки.

Працівники чеського посольства вітають з Днем вишиванки / фото: facebook/CzechEmbUA

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ