Підтримати нас

Демонстрації в Угорщині набирають обертів: протести охоплюють всю країну

Автор статті
18 грудня 2018 15:15
621
Поширити:

В Угорщині не вщухають багатотисячні протести, які стали наймасовішими з моменту приходу до влади прем'єр-міністра Віктора Орбана. Виступи і зіткнення з поліцією спалахнули через зміни в трудовому законодавстві, прийняті 12 грудня.

Критики закону вже назвали його "рабським", оскільки він збільшує понаднормові навантаження на працівників з 250 до 400 годин на рік.

Відразу після затвердження поправок в країні спалахнули протести і зіткнення з поліцією. І не тільки в Будапешті – масові демонстрації останні днями відбулися в Дебрецені, Сегеді, Дьєрі.

Протести проходять за підтримки опозиції, яка вже оприлюднила вимоги до уряду Віктора Орбана, до яких, крім скасування так званого закону про рабську працю, увійшли створення незалежних судів, прокуратури та ЗМІ.

Обурені протестувальники заявляють про корупцію на державному рівні і порівнюють ситуацію в Угорщині з російською диктатурою.

Водночас при спробі депутатів-опозиціонерів озвучити свої вимоги на центральному телебаченні, охоронці їх буквально виштовхали з будівлі телецентру. Після такого антиурядовий протест спалахнув з новою силою.

Прем'єр Віктор Орбан, якого учасники протесту звинувачують в авторитаризмі, всі закиди заперечує. А в правлячій партії "Фідес" називають протести справою рук іноземних агентів, а їх спонсором – американського мільярдера угорського походження Джорджа Сороса, який раніше був змушений закрити представництва власного фонду в країні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ