Підтримати нас

Чиновники згадали про бійців

Автор статті
27 лютого 2017 13:30
727
Поширити:

Держава пообіцяла воїнам, що боронять нашу державу на Сході України, певні пільги. Одна з них – отримання земельних ділянок під будівництво. Проте на місцях виявилося, що зробити це не так уже й просто.

Херсонщина, на жаль, не стала винятком. Хоча за офіційною інформацією обласної держаміністрації, у нас все добре. У резерві Головного управління Госгеокадастру в Херсонській області перебуває більше 3,5 гуктарів державних земель сільськогосподарського призначення. Вони готові до передачі у власність учасникам АТО.

Більше масивів зарезервовано в Каховському районі – 722,66 гектарів, Голопристанському – 547,9 га, Чаплинському – 277,3879 га та Великоолександрівському –220,2956 га.

Станом на 19 лютого, 1 869 військовослужбовців уже отримали дозвільні документи на отримання земельних ділянок.

Це офіційна інформація. Та чи справді все так гладко?

До громадської приймальні Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров’я” за допомогою звернулися учасники АТО. Представники Громадської організації “Товариства воїнів-учасників, ветеранів АТО на Сході України” попросили юристів допомогти отримати передбачені законом земельні ділянки.

– Я поїхала із представниками Товариства на сесію Скадовської міськради. Перед засіданням ми поспілкувалися із міським головою Олександром Яковлевим. Проблема виявилася в тому, що потрібно змінити цільове призначення наявної у міста землі. Події на Сході тривають з 2014 року, а цього скадовська влада досі не зробила, – розповідає юрист “Фонду милосердя та здоров’я” Олена Старюк.

На  розгляд міських депутатів винесли питання про відмову у виділенні земельних ділянок учасникам АТО. Чому? А все через бюрократичні тонкощі. За словами Олени Старюк, бійцям хтось порадив подавати заяви на отримання ділянок не під будівництво осель, а під дачі. Отримати їх у межах міста нереально, бо це не повноваження міської влади. Але подібних тонкощів учасникам АТО чиновники не пояснюють.

Після бесіди з юристом та воїнами це скандальне питання з порядку денного зняли. Натомість заговорили, нарешті, про існуючу проблему. І сталося диво. Уже на позачерговій сесії 2 лютого депутати Скадовська прийняли рішення  – зарезервувати кілька земельних масивів для воїнів – учасників АТО.

Перший – майже  гектар у межах вулиць Покровська, Весняна, Всеволода Карташевського та провул. Марії Жолобової. Другий – 1,2 га  землі вздовж вул. Затишна в північно-східній частині міста (біля території ПРАТ “Скадовське Агропостачання”). Третя ділянка – цілих 6,5 га, обмежена вулицями Лісопаркова, Шмідта та Пасічника (біля території Заводу ППП).

Як ділянки розподілятимуть? Цим займатимуться самі учасники АТО. Саме вони будуть визначати, кому земля потрібна в першу чергу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ