Підтримати нас

Чиновники Херсонської ОДА раптом перейнялися проблемами водопостачання

Автор статті
29 вересня 2020 12:00
710
Поширити:

Останнім часом тема водопостачання анексованого Криму викликала чималий резонанс. Проблеми з водою для кримчан, дійсно, дуже серйозні і насущні. Але наскільки забезпечені якісним водопостачанням населені пункти сусіднього з Кримом регіону - Херсонщини?

Про це, зокрема, днями йшлося на селекторній нараді в Херсонській облдержадміністрації.

Учасники зійшлися на думці, що в регіоні, клімат в якому стає дедалі теплішим і сухішим, питання з водою також є ключовим. І справа навіть не зовсім в обсягах цілющої вологи, а в якості херсонської H2O. Як заявив заступник директора Департаменту розвитку територій ОДА Іван Чорний, з 698 населених пунктів в області зараз 679 забезпечені централізованим водопостачанням, що становить 97%. Проте залишається проблемою подача питної води за графіком.

“Зношеність водопровідних мереж -  головна проблема. На жаль, на аварійних ділянках не проводяться планові та попереджувальні ремонтні роботи. Для розв’язання цієї проблеми варто розробити схеми оптимізованого водопостачання в населених пунктах. Це та дорожня карта, спираючись на яку, здійснюється планування та розвиток систем водопостачання в населених пунктах області”, - розповів Іван Чорний.

Своєю чергою, глава ОДА Юрій Гусєв розпорядився до наступного понеділка розробити по кожному населеному пункту заходи для забезпечення населення якісним водопостачанням.  

Відзначимо,  досить дивно, чому це питання раптом стало терміновим, адже проблеми з водопостачанням, особливо в сільській місцевості, завжди були актуальними. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ