Підтримати нас

Чим глядачів вразив фільм «Булер»

Автор статті
17 грудня 2019 05:31
906
Поширити:

Минулого тижня команда Мандрівного Docudays UA в Херсонській області побувала у Дар’ївській виправній колонії.

Регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA, юристка та керівниця громадської приймальні Бдагодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» Олена Старюк розповіла про тему фестивалю, що цього року звертає увагу на проблеми безпеки в цифрову епоху. Через запитання «Дозволити програмі змінити вашу свідомість?» фестиваль  розмірковує над тим, як змінюється наше повсякдення, звички та способи комунікації з появою цифрових технологій, які нові можливості вони відкривають для дослідження реальності та які загрози, пов’язані з контролем та інформаційною безпекою, криються в цифровій мережі.

Глядачам запропонували самим обрати фільм  з переліку Мандрівного Docudays UA. За допомогою голосування аудиторія обрала фільм «Булер» американського режисера Лі Гірша. Свій вибір глядачі пояснили нам так: по-перше, стрічка має українську озвучку, а по-друге – про дітей завжди цікаво дивитися.

Фільм розкриває історії  двох американських підлітків та їхніх родин. Стрічка відзнята протягом одного навчального року. Режисер фільму пропонує поглянути на сповнені болю, а часом і небезпеки, життя дітей, яких цькують однокласники. Лі Гірш викриває проблему, що виходить за географічні, расові, етнічні та економічні межі.

Після фільму на нас чекало бурхливе обговорення, але кожного вразило різне.

- Дуже цікаво було дивитися, як люди по-іншому живуть. У них ні парканів немає, ні воріт. Усі будинки поруч стоять,  один від одного нічим не відділені – це так дивно, - коментує один із глядачів.

- І школа в них така гарна – світла, чиста, вчителі з усіма носяться. А годують як їх у школі, ніби в ресторані якомусь. У нас таких шкіл, мабуть, ще довго не буде, - доповнив інший глядач.

- У мене теж є діти. Так їм треба це все ще з садочка показувати та роз’яснювати, як  спілкуватися, як поважати одне одного. Бо діти швидко виростають, стають дорослими і потім продовжують  так само поводитися. Якщо ти трохи не такий як усі, то над тобою всюди будуть знущатися і ображати.  Треба з самого малечку вихованням займатися, - поділився враженнями глядач.

Після обговорення Олена Старюк розповіла, де можна отримати безоплатну правову та юридичну допомогу та відповіла на питання глядачів.

Правову допомогу у Херсонській області можна отримати за адресою:

  • місто Херсон, вулиця Бориса Мозолевського (Фрунзе), 2 офіс 19.
  • Приймальні дні:
  • Вівторок з 10.00 до 15.00
  • Перерва з 12.00 до 13.00
  • Попередній запис по тел. (066) 790 90 21, (0552) 49-60-03,
  • Електронна адреса: FMZ_pravo@ukr.net

 Фестиваль – неполітичний і некомерційний.

Організатори Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA  в Херсонській області:

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ