Підтримати нас

Чи змінився ринок праці за час карантину?

Автор статті
06 червня 2020 02:50
813
Поширити:

Як і в інших державах, карантин в Україні змусив багато підприємств тимчасово зупинити роботу, а частину зовсім закрити свій бізнес. 

Загалом по Україні, за період карантину (з 12 березня) в базі даних Державної служби зайнятості налічувалося 112 тис. вакансій, що на 55% менше, ніж за такий же час торік. А статус безробітного отримали 197 тисяч громадян, це вдвічі більше, ніж минулого року. У свою чергу, на Херсонщині понад 4 тис. осіб звернулися до служби зайнятості,  втративши роботу через карантин.

“Ринок праці на Херсонщині, якісно не змінився. Як і завжди, у цей період є попит на професії в сільському господарстві. Друга позиція -  розвиток рекреаційної зони (бази відпочинку, готелі, ресторани, кафе). Роботодавці готуються працювати, але вони ще не готові наймати людей у великій кількості. Через це кількісні показники відрізняються: якщо торік у нас було приблизно 5-6 тис. вакансій, то зараз 3 тис. Вакансій стало менше, кількість безробітних збільшилася”, - розповів директор  Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. 

За даними Центру зайнятості, переважна більшість вакансій - це трактористи, водії автотранспортних засобів, робітники з комплексного обслуговування сільськогосподарського виробництва, продавці, кухарі, овочівники, покоївки, касири торговельного залу, бармени та підсобні робітники.

“Сподіваємося, що з послабленням карантину підприємства відновлять свою роботу і це відобразиться на кількості нових вакансій”, - додав пан Євген.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ