Підтримати нас

Чи справді Херсонська область посідає друге місце в рейтингу видачі «теплих кредитів»

Автор статті
26 грудня 2019 12:20
761
Поширити:

На сайті Херсонської ОДА з’явилася новина «Херсонська область – друга в Україні у рейтингу з видачі «теплих кредитів», де написанно, що:

«Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи області активно впроваджують енергоефективні заходи. Завдяки цьому Херсонська область за показниками видачі «теплих кредитів» за 9 місяців поточного року посіла друге місце серед областей України з результатом 2,85%…».

Ми вирішили перевірити чи правдиві ці твердження.

ТЕЗА 1: «Херсонська область – друга в Україні у рейтингу з видачі «теплих кредитів…Херсонська область за показниками видачі «теплих кредитів» за 9 місяців поточного року посіла друге місце серед областей України з результатом 2,85%.».

ВЕРДИКТ: МАНІПУЛЯЦІЯ

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТИ:

Шукаючи інформацію для статті, журналісти «Вгору» не змогли знайти, що означає відсотковий «показник видачі «теплих кредитів», про який йдеться у повідомленні і значення 2,85%. У публікації не пояснюється, що означає ця цифра, тому це можна вважати маніпуляцією.

При цьому ми знайшли документ «Результатах урядової програми «теплих» кредитів» (станом на 18 листопада 2019 р) від Держенергоефективності , де є інформація про «Регіональний попит на «теплі» серед ОСББ», де можна побачити, що Херсонська область займає 4 місце за кількістю виданих кредитів – 304.

А от за обсягом залучених ресурсів Херсонська область - аж 13 місце, залучивши 49,82 млн гривень.

P.S. Виготовлення цього матеріалу в рамках проекту «Місцева демократія» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Благодійної організації «Фонд милосердя та здоров'я» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ