Підтримати нас

Чотирилапі велетні серед нас. Топ-5 найбільших тварин світу

Автор статті
29 листопада 2020 14:00
1,596
Поширити:

Усі знають про гігантів у світі тварин. Але у нашій сьогоднішній підбірці - не слони, кити чи жирафи. І навіть не динозаври. Сьогодні розповімо про представників тваринного світу, чий гігантський розмір здається аномалією, а не нормою.

Дог Зевс

«Ніжний гігант» - так називає його господар. Зевс - найвищий собака в світі. Поруч з цим просто неймовірним за розмірами псом господарі здаються дітьми-підлітками. За їхніми словами, потрібно бути дуже уважним, щоб Зевс випадково не наступив на ногу, інакше буде синяк. А якщо собачці раптом заманеться встати на задні лапи, її зріст, на заздрість тренерам баскетбольних команд, складе 2,24 метра. Тож заховати смаколик на верхніх поличках шаф від Зевса ще не виходило. Щоденний раціон гігантського дога складається з 14 кілограмів собачого корму. Причому, якщо господарі хотіли вирушити зі своїм вихованцем на пікнік, проста легкова машина для цього не підходила. Щоб транспортування Зевса стало можливим, придбали вантажівку.

Найбільший кролик

Знайомтеся - це Дарій. Якби не вуха, то можна було б подумати, що це - великий собака. Вага кролика - 22,6 кг, а довжина - 132 см. У трирічного Дарія відмінний апетит: він згризає 12 морквин у день, що надає йому сили і стимулює дивовижне зростання. У нього вже є титул найбільшого кролика світу, але, схоже, Дарій побив свій власний рекорд. Виявляється, ще місяць тому ветеринари виміряли його, і зрозуміли, що він виріс на 2,5 сантиметра.

Лудо - найбільший кіт

Мейн-куни самі по собі досить великі. Але цей гігант має довжину 114 см. Господиня Лудо Келсі Джил (на головному фото) описує свого вихованця як спокійного, доброзичливого кота, який не надто зацікавлений у тому, що відбувається навколо, і дуже любить поспати. Крім Лудо, в сім’ї живуть ще два коти цієї ж породи, які теж більші за звичайних котів, але Лудо перевершив усіх.

Кінь Біг Джейк

Звичайно, коні -  великі тварини, але цей жеребець має зріст 217 см. За словами господаря тварини, перехожі, побачивши Біг Джейка на вулиці, кожен раз мимоволі вигукують слова подиву. Але, не дивлячись на свій гігантський зріст, кінь має доброзичливий характер - йому подобається грати і байдикувати.

Тигр Геркулес

Гібрид лева і тигриці, який в 2006 році був зареєстрований в Книзі рекордів Гіннеса як найбільший представник котячих. Геркулес, що стоїть на задніх лапах, досягає довжини 3,7 метра. Він народився у 2002-му році і став плодом любові тигриці Айли і лева Артура, які, разом з іншими представниками своїх видів, містилися в одному великому вольєрі. Це далеко не перший подібний випадок, і зараз у світі існує вже 25 представників цього рідкісного виду тварин, що є гібридом лева і тигра.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ