Підтримати нас

Чотирилапі та пернаті біженці. ФОТО

Vgoru
Автор статті
16 червня 2022 16:06
8,008
Поширити:

Війна змусила чимало братів/сестер наших менших разом зі своїми господарями покинути рідні затишні домівки й поїхати світ за очі, аби врятуватися від бомбардувань та обстрілів.

Пропонуємо вам познайомитися з деякими з них. Фото та історії взято з відкритих джерел.

Вимушений кіт-мандрівник Василь не приховує занепокоєння, залишаючи рідний Херсон.

Рок-н-рольний кіт Фендер перебрався з Херсона до Чернігова й тепер надихає господарку на створення запальних пісень в підтримку своїх земляків, що залишилися в окупації.

Ася передає вітання з Харківщини. Мріє про повернення до рідної Херсонщини та бажає ЗСУ скорішої перемоги!

Її тезка та землячка шотландка Ася опинилася на заході України. Там все спокійно, але вона досі здригається від голосних звуків. І вважає, що заховатися не завадить.

Кудлата Кася витримала дуже важку подорож з півдня України до Франківщини.

Разом з Касею господарі евакуювали її друга, трирічного пінчера, на ім'я Фікс.

Бідолашні песики наслухалися нетравневого грому, натерпілися випробувань важкою дорогою.

Красень Дарсі та його чорнява подруга Бася сумують за домом. Вони вже повернулися до рідного Харкова. Але змушені жити в чужій квартирі, бо їхній будинок постраждав від обстрілів.

Чотирирічний чихуахуа Дейзі евакуювався разом зі своєю родиною з Сум. Наразі вони перебувають у Львові. До переїзду, Дейзі та його господарям довелося посидіти в підвалах, ховаючись від вибухів. Вони ділили один з одним їжу, іноді лише хліб та воду, зігрівали одне одного, спільно долали страх.

Харизматичні мейн-куни Роналдо (сірий) та Дейнеріс (руда) переїхали з сонячної Одеси на початку війни. Доля розлучила їх з великою мейнкунною родиною й закинула спочатку на захід України, а потім аж до Польщі. Можливо й на цьому пункті їхня подорож не скінчиться.

Кіт Саймон народився й виріс у Маріуполі. Зміг вибратися із самісінького пекла до Швейцарії. Там у Бургдорфі вже цілком освоївся й демонструє місцевим котам незламний дух та бійцівський характер маріупольців.

Папуга породи Жако тринадцятирічна Жаклін зі своїми пернатими родичами та турботливим господарем переїхала з Києва до Івано-Франківська. Жаклін переживає евакуацію вже вдруге. Вперше їй довелося втікати від війни з Луганщини у 2014 році. Через новий стрес птаха втратила частину пір’я.

 Ягуар Джекі та тигриця Ліза жили у приватному звіринцю на Одещині. Тепер їх колишня домівка під загрозою постійних обстрілів. Прихистили хижаків у Подільському зоопарку на Вінниччині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ