Підтримати нас

Чотири місяці відпустки. Як херсонські команди другої ліги пішли на перерву

Автор статті
30 листопада 2021 06:30
797
Поширити:

Довгих чотири місяці триватиме пауза, яку взяли команди в Чемпіонаті України з футболу у другій лізі. На минулих вихідних клуби зіграли матчі 20 туру - останнього цього календарного року - і вирушили у тривалу відпустку. Звичайно, з неї всі команди вийдуть незабаром, і тренувальний процес відновиться. Крім того, будуть проводитися товариські - так звані "контрольні" - ігри і зимові турніри, що вже стали традиційними, в яких зазвичай бере участь кілька команд. Але, звичайно, від офіційних матчів усі ці моменти суттєво відрізняються і того особливого змагального запалу вони не несуть.

Насамперед, звісно, ​​наших читачів цікавить турнірна доля трьох команд, які дислокуються на Херсонщині: це “Кристал” з обласного центру, “Енергія” (Нова Каховка) та сімферопольська “Таврія”. Усі вони завершили рік по-різному.

"Енергія" з рахунком 1:3 програла у Дніпрі місцевій "Перемозі". Після гола форварда господарів Антона Кічі, який він забив уже на 10-й хвилині, у середині другого тайму "Енергії" вдалося зрівняти рахунок: відзначився Данило Савченко. Але дуже швидко "Перемога" знову вийшла вперед, а на 84-й хвилині Богдан Литв'як встановив остаточний результат поєдинку.

2021 рік "Енергія" завершила на 13 місці у таблиці. На її рахунку 5 перемог та 2 нічиї, набрали новокаховчани 17 очок. Швидкострільністю гравці "Енергії" не відрізнялися, забивши лише 20 голів (третій результат з кінця). Водночас пропустили вдвічі більше - 40, і за цим показником команда теж перебуває на третьому місці з кінця.

"Кристал" виступав у Полтаві з місцевим футбольним клубом з аналогічною назвою і значно поступився 1:4. Лише на 90-й хвилині Віктор Колесник "розмочив" результат, який міг стати зовсім непристойним для херсонців. "Синьо-зелені" займають передостаннє, 15 місце в таблиці, маючи в активі 9 очок (2 перемоги та 3 нічиї). "Кристал" забив 19 голів (гірше тільки ФК "Суми", у якого 16), а пропустив 36 м'ячів.

Зрештою, сімферопольська "Таврія" кінцівку цього сезонного відрізка проводить дуже вдало. У звітному турі команда у Мар'янівці обіграла футбольний клуб "Нікополь" - 2:1. У сімферопольців забивали Євген Білоконь та Олексій Бойко.

"Таврія" піднялася високо у турнірній таблиці: вона йде на п'ятому місці. До того ж команда має один матч у запасі - усе з тими ж “Сумами”, явним аутсайдером турніру. Якщо припустити, що і в цій грі “Таврія” переможе, то вона відставатиме від другого місця, яке зараз займає “Скорук”, лише на п'ять очок. Адже друге місце автоматично виводить команду, що зайняла його, у першу лігу.

Останній відрізок "Таврії" вражає: у восьми матчах сімферопольці виграли п'ять разів і три поєдинки завершили внічию. Нападник команди Олексій Бойко входить до трійки найкращих бомбардирів групи "Б" другої ліги: на його рахунку вже 13 м'ячів - стільки ж, скільки у Гліба Літюка з "Яруда" та Сергія Кравченка з ФК "Миколаїв". Щоправда, зі своїх 13 голів Олексій 6 забив із пенальті, що у суперечці бомбардирів вважається нижчим показником.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ