Підтримати нас

Член картелю без конкуренції взяв в Укравтодорі 628 мільйонів гривень на траси в своїй вотчині

Автор статті
25 квітня 2020 09:32
774
Поширити:

Служба автодоріг у Тернопільській області оголосила про намір укласти угоду з ТОВ «Техно-буд-центр» у двох тендерах на ремонт доріг М-19 та Р-43 на загальну суму 628,26 млн гривень.

Про це повідомляється у системі «Прозоро», повідомляють Наші гроші.

Тернопільська служба автодоріг розігрувала два тендери, на поточний середній ремонт автомобільних робіт державного значення М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернiвцi – Тереблече та Р-43 /М-19/-Ланівці-Н-02. Єдиним конкурентом «Техно-буд-центр» на обох торгах була фірма «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада», яка на аукціонах жодного разу не знизила свою пропозицію.

Обидві фірми входять у «Національну асоціацію дорожників України», члени якої за останні два роки забрали найбільшу кількість підрядів Укравтодору. Президент НАДУ Тарас Сиротинський є радником премєр-міністра Дениса Шмигаля. На діаграмі зображено підряди членів НАДУ у 2019 році:

В обох тендерах скаргу на дїї замовника до Тендерної колегії Антимонопольного комітету подавало ТОВ «ПБС». Фірма скаржилась на те, що тендерна документація забороняє компанії брати участь у торгах через відсутність 100% досвіду по аналогічним роботам у останні три роки по договорам, що виконані на 85%. Саме ці заточки «Укравтодору» лобіює у своєму проекті Методичних рекомендацій щодо кваліфікаційних критеріїв, бажаючи обмежити кількість учасників тендерів. Але ще до початку розгляду «ПБС» відкликала всі свої скарги на тендери Служби автодоріг, бо «не має подальшої зацікавленості». У чому причина втрати зацікавленості у підрядах на 632 мільйони, фірма не повідомила.

Засновниками ТОВ «Техно-Буд-Центр»  є Юрій Ханін та Андрій Ярема, директор Петро Тесельський. Раніше фірма належала Григорію Процику з Тернополя,  співвласником якого був Любомир Грегоращук, чий син Андрій був депутатом Тернопільської міськради від «Свободи». Андрій Грегоращук є зятем екс-керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області. Син Проника Орест також керував ДАК «Автомобільні дороги України», а зараз очолює її ж ДочП «Київське обласне дорожнє управління».

Вінницьким підприємством ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада»» володіє Максим Шкіль – екс-помічник нардепа «Партії регіонів» Миколи Дем’янка.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ