Підтримати нас

Чим замінити побутову хімію вдома

Vgoru
Автор статті
27 травня 2022 09:36
9,264
Поширити:

Під час війни багато українців потерпають від нестачі коштів, а відтак - продовольства та побутової хімії. Як вийти із цієї ситуації та створити гігієнічні засоби самотужки, читайте у статті.

Виготовлення шампуню

Його можна зробити  з натуральних інгредієнтів, зокрема, із банана, яєць, кропиви, гірчиці. Для бананового шампуню знадобиться пів банана, лимонний сік та жовток. Все  змішуємо до однорідної суміші та збиваємо у піну, яка гарно очищатиме волосся. 

Найпростіший шампунь -  з гірчиці. Для цього потрібно поєднати 2 літри теплої води, 1 столову ложку гірчиці і цим розчином мити волосся. 

Рослинний шампунь із кропиви готують зі 100 грамів сухого листя кропиви, пів літра оцту та літра води. Все  змішуємо і ставимо на 30 хвилин кип’ятити. Відвар охолоджуємо, розбавляємо водою і він готовий для використання.

Засоби для миття посуду та речей

Універсальний засіб для миття посуду – господарське мило. Його унікальні властивості дозволяють очищати не лише жирний посуд, але й тканини. Тож ним можна замінити пральний порошок. 

Крім цього, мийний засіб для посуду готують  із соди та мила. Треба зробити мильний розчин зі звичайного туалетного або господарського мила та додати харчову соду (натерти 1 брусок мила на тертці, додати 1 літр води та 50 грамів соди).

Помити посуд без хімії допоможе звичайна суха гірчиця. Достатньо нанести невелику кількість гірчичного порошку на вологу губку та змити водою.

Чим почистити ванну або раковину?

Найважче відмивати ванну, раковину, туалет, бо там утворюються наліт та накипи. Тому зазвичай використовують хімічні засоби. Але в домашніх умовах можна зробити замінник з ½ склянки харчової соди, рідкого мила та декількох крапель ефірної олії лаванди, чайного дерева або розмарину. Суміш наносять на губку та чистять поверхню, після змивають водою. Мило можна замінити лимонною кислотою, яка активніше «від’їсть» наліт. Для чищення унітаза підійде сода і оцет.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ