Підтримати нас

Чим можна замінити деякі продукти

Vgoru
Автор статті
07 травня 2022 09:00
8,956
Поширити:

Майже у кожної господині виникає ситуація, коли для приготування страв може не вистачати найважливіших продуктів, таких як молоко, яйця, дріжджі, цукор, розпушувач, але їх можна замінити.

Як це зробити читайте у статті.

Молоко

Найпростіше отримати молоко в домашніх умовах з рослинних інгредієнтів – вівсянки, рису. Для цього знадобиться 200 г вівсянки або рису та 1 літр кип’яченої води кімнатної температури. Крупу заливають водою та залишають настоятися протягом 8 годин. У результаті маємо рисове або вівсяне молоко.

Яйця

Важливий компонент страв на кухні – яйця. За їх відсутності  отримати схожу консистенцію можна з льону, бананів або ж вівсянки.

Перетерте насіння льону заливають гарячою водою (1 столова ложка льону та 2 столових ложки води). Добре розмішують та залишають на 10 хвилин, поки суміш не загусне. Далі льон можна додавати до випічки або фаршу.

Також замінником яєць може стати пюре із бананів. Потрібно взяти 1-2 банани та подрібнити їх у блендері або ж розім’яти виделкою. Отриману суміш використовують для солодкої випічки.

І ще один незвичний замінник – вівсянка. ЇЇ клейка структура дозволить тримати суміш у купі, як от у фарші для котлет.

Дріжджі

Хлібобулочні вироби без дріжджів складно уявити, але це можливо. Замінюється цей компонент  кислим молоком з содою, розпушувачем, пивом, закваскою.

У складі пива є дріжджі, тому для закваски знадобиться 250 мл пива, 250 г борошна, 20 г цукру. Все перемішують та залишають на добу, щоб забродило.

Закваску без пива готують з 200 г борошна, 200 мл теплої води та 20 г цукру, все змішують і залишають на добу у теплому місці. Після треба закваску «підгодувати» - додати ще 100 г борошна і долити трохи води, залишити ще на добу у теплі, перемішувати 3-4 рази.

Цукор

Замінити цукор у стравах можна завдяки використанню меду, фруктових сиропів, пасти з фініків.

Розпушувач

Ліпший замінник розпушувача – сода погашена в оцті або ж у лимонному соці. Цей замінник використовується тільки для бісквітного тіста, а для пісочного можна брати соду без додавання кислоти.

Смачних та легких рецептів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ