Підтримати нас

Чи мають батьки здавати гроші “на штори”?

Автор статті
03 листопада 2021 14:13
943
Поширити:

Батьки часто бідкаються на постійні побори у школах. То необхідно здати на штори, то на ремонт класу, на ремонт комп'ютерів і т.ін.

А чи мають вони право це робити? На це питання відповів освітній омбудсмен Сергій Горбачов під час онлайн-кіноклубу Docudays UA:

“Якщо коротко - не мають. Бо батьки є платниками податків, які заходять у бюджети різного рівня і на ці податки утримуються школи, тобто вони вже заплатили. Я підтримую ідею - зараз петиція на сайті Президента про те, щоб у будь-яких повідомленнях про використання бюджетних коштів органів державної влади та місцевого самоуправління вказувати не “за бюджетні кошти, а  "за кошти платників податків". 

Але, як каже пан Сергій, проблема у тому, що батькам іноді простіше здати 50 грн, ніж займатися дитиною:

“А недоброчесні директори шкіл цим користуються і замість того, щоб писати запити в управління освіти і вимагати, щоб школу належним чином фінансували, вони збирають батьківську раду і пропонують: “А давайте ми, за ініціативою батьків, зберемо кошти...?”. І це ризиковано, бо може призвести до булінгу. Ті батьки, які знають закони і відмовляються здавати кошти, стають об'єктами цькування, а  від цього страждають діти. І це вже є злочином, на мою думку. Тому перше, що мають зробити відповідальні батьки, які хочуть жити у сучасному світі, це запитати у директора школи, які запити вони писали на те, щоб купити ті самі штори, щоб зробити ремонт, батьки повинні цікавитися, куди йдуть їх податки”. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ