Підтримати нас

Чи безпечні іграшки ви купуєте своїй дитині?

Автор статті
02 червня 2021 12:43
1,062
Поширити:

До свята чи у будень батьки прагнуть порадувати свою малечу новою іграшкою. Обираючи забавку, батьки зазвичай орієнтуються на вподобання дитини, модні тенденції, поради друзів чи знайомих. І не завжди звертають увагу на її якість і безпечність.

Подібними перевірками якості займається головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Перевіряють небезпечні харчові продукти, одяг, взуття та  іграшки.

За інформацією сайту обласного управління Держпродспоживслужби: упродовж 2020 року її спеціалісти  в  Херсонській області виявили, що із 17 відібраних зразків іграшок – 15 не відповідають встановленим вимогам. Як згодом з'ясувалося, 7 зразків дитячих іграшок, а це 41% - взагалі містили токсичні метали свинець та кадмій. Після перевірки підприємців, які реалізовували небезпечну продукцію, зобов’язали утилізувати товар.

Фахівці Держпродспоживслужби нагадують батькам: перед придбанням іграшки звертайте особливу увагу на етикетку та упакування. Там зазвичай має міститися:

 - інформація про матеріал, з якого вона зроблена;

 - зазначений товарний знак підприємства -виробника;

 - позначення, для якого віку;

 - інструкція з використання;

 - попередження про можливу небезпеку - наприклад :“Увага”, “Обережно! 

Вогненебезпечно”, “Не призначено для дітей віком до трьох років - містить дрібні деталі”.

Фактори, що мають налякати вас і змусити не придбати омріяний товар: 

  1.  Різкий, неприємний запах іграшки - імовірно, у складі є небезпечні хімічні складники. Після тривалого контакту з іграшкою у  дитини можуть виникнути проблеми зі здоров'ям.

  2. Не має бути гострих кутів чи гострих деталей, якими дитина може травмуватися.

  3. Усі деталі мають бути добре закріплені.

  4. Неякісні іграшки можуть мати недопустимо високий  для дитячого слуху рівень  шуму. Рівень звуку для гри в приміщенні - не більше 65 дБа, на відкритому повітрі - не більше, ніж 75 дБа.

  5. Відсутня інформація щодо вікового призначення та безпечного користування іграшкою.

Враховуючи всі рекомендації фахівців ГУ Держпродспоживслужби, ви оберете безпечну та якісну іграшку для вашої дитини. Зберігши при цьому її здоров'я  та ваш батьківський спокій щодо обраної забавки для малечі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ