Підтримати нас

Чеські кінематографісти проведуть голодування на підтримку Сенцова

Автор статті
21 серпня 2018 04:40
630
Поширити:

Чеські кінематографісти проведуть "ланцюгове" голодування на підтримку ув'язненого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це напередодні запланованої події повідомило "Радіо Прага" з посиланням на Чеське інформаційне агенство (ЧТК), пише DW.com.

У вівторок, 21 серпня, розпочнеться "ланцюгова" голодовка чеських кінематографістів на підтримку українського режисера Олега Сенцова. Одним з ініціаторів голодування називають 48-річного режисера-документаліста Віта Янечека, автора понад 15 фільмів. Подробиці акції кінематографістів не повідомляються.

Раніше, нагадує радіостанція, чеські кінематографісти вже зверталися до депутатів Нижньої палати парламенту і сенаторів із закликом виступити на підтримку режисера і направити протест у зв'язку зі справою Сенцова російській владі.

15 серпня комісія з питань помилування в Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ відхилила два клопотання про помилування Сенцова.

У Кремлі продовжують наполягати, що Сенцов повинен просити про помилування сам.

Український режисер, незаконно засуджений в РФ, міститься в російській колонії "Білий ведмідь" за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив його до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ