Підтримати нас

"Чеська ластівка" звила гніздо у Краматорську

Vgoru
Автор статті
22 травня 2016 11:25
647
Поширити:

У Краматорську на базі дитячої центральної бібліотеки ім. Пушкіна у п’ятницю відбулося урочисте відкриття інформаційно-культурного центру "Чеська ластівка".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відкриття центру відбулося виключно на волонтерських засадах та без фінансової підтримки міжнародних чи державних фундацій.

"Сьогодні ми офіційно відкриваємо "Чеську ластівку" –  інформаційно ресурсний центр, який працюватиме у Краматорську та займатиметься надання інформації про Чехію, щоб якомога більше містян дізнавалися про традиції цієї країни, європейські правила життя", - зазначила голова ГО "Чеська ластівка" Елла Верещага.

У відкритті центру, який знаходиться за адресою вулиця Паркова, 14, взяли участь школярі-відвідувачі бібліотеки, громадські активісти, військовослужбовці групи військово-цивільного співробітництва ЗСУ, а також представник Чеського центру у Києві Ян Навратіл.

"Центр, окрім поширення знань про Чехію як одну з братніх європейських країн, займатиметься налагодження зв’язків з культурними та освітніми осередками Чехії", - зазначив один з організаторів центру - голова ГО "Культурно–освітня фундація Liberi Liberati ", громадський радник голови Донецької ВЦА Максим Потапчук.

Також в центрі можна буде ознайомитися з чеською літературою, як чеською мовою, так і перекладеною на українську.

Поруч з цим, будуть проводиться безкоштовні курси з вивчення чеської мови – їх учасниками зможуть стати усі бажаючі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ