Підтримати нас

Через спеку в Кувейті поплавились автомобілі

Автор статті
04 липня 2019 06:33
1,058
Поширити:

Цьогорічний червень став найспекотнішим за всю історію метеоспостережень. Зокрема, в Кувейті під сонцем навіть поплавились автомобілі.

У цій країні температура на сонці перевищила 60 градусів за Цельсієм. Така спека аномальна навіть для цієї пустельної країни.

У країнах Європи теж справжнє пекло: на півночі Іспанії останні кілька днів горять ліси. І це наймасштабніші пожежі за останні 20 років. Вогонь охопив три з половиною тисяч гектарів, і боротися з ним непросто. На вулиці +43, а пориви вітру тільки допомагають пошириться полум'ю.

Не менш спекотно і в Німеччині. На сонці за лічені хвилини тане морозиво. Втім, холодний десерт – не єдиний спосіб, яким німці намагаються врятуватися від теплового удару. Просто в центрі Берліна для жителів поставили басейни.

А ось в Туреччині водії екскаватора влаштували собі обідню перерву прямо на пляжі. Підігнали машину до води, і швидко придумали їй нове застосування. Стрибали з ковша як з пірсу.

Незважаючи на кумедні моменти, спека – це глобальна тенденція. В цілому в світі температура в червні була на 2 градуси вище норми. А в Західній Європі – на 6 і навіть на 10 градусів.

Вчені з'ясовують, чому планета нагрівається все більше. Метеорологи досліджують, наскільки підвищення температури пов'язані зі змінами клімату. А зміни клімату, в свою чергу – з шкідливими викидами.

"Перш за все, ми повинні в подальшому інформувати виробників про те, що викиди вуглецю викликають підвищення температури. Також необхідно звертатися до країн, що розвиваються. Допомагати їм робити прогнози, які могли б допомогти уникнути катастрофи в майбутньом ", – говорить представник Всесвітньої метеорологічної організації Омар Баддур.

Остаточні результати вчені оприлюднять через 2 місяці. Однак вже зараз закликають зменшувати викиди. Інакше аномальна спека, інегативні наслідки на кшталт пожеж стануть у світі звичним явищем.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ