Підтримати нас

Через обстріли загарбників у Херсонській області горять ліси та поля

Vgoru
Автор статті
12 серпня 2022 10:12
575
Поширити:

З початку повномасштабного вторгнення співробітники ДСНС зафіксували 655 займань по всій області. 

Про це Суспільному розповіла провідна фахівчиня сектору зв’язків із ЗМІ головного управління ДСНС України у Херсонській області Оксана Улянова.

"З кінця лютого по сьогоднішній день на території Херсонщини виникло 655 пожеж на площах 5 892 гектари. З яких у лісових масивах — 1185 пожеж площею понад п'ять тисяч гектарів. Маємо невтішну статистику і щодо пожеж на сільгоспугіддях. На цей момент зафіксовано 13 пожеж площею 419 гектар", — розповіла Улянова.

Складною є ситуація в Олешківському лісомисливському господарстві – говорить його директор Андрій Смічик. Чоловік каже, пожежі виникають чи не щодня. Якщо за мирних часів їх причиною був переважно людський фактор – недбале поводження із природою, то зараз в більшості випадків – це обстріли.

"Четвертий день продовжується пожежа у Дніпровському лісництві. На даний час її вдалося локалізувати. Площа — близько 700 гектарів. Були вибухи в районі військового полігону. Там де військові РФ стрільби ведуть. Є вильоти ракет. Ракети не долітають, падають. У лісі пару ракет знайдено, де вони падали, там йшло загоряння", — розповів Смічик.

За його словами, сільські лісництва працюють усі. Там де лісництва не захоплені, люди на місцях, у захоплених працюють з дому. Локалізувати пожежі намагаються спільними силами – використовують власні пожежні машини, допомагають рятувальники та місцеві жителі. За такої погоди як зараз – спека і вітер, пожежі важко зупинити каже чоловік.

Пожежі через падіння ракет на поля на власні очі бачив депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко. Один із таких прикладів – пожежа біля села Заградівка.

"Десь понад місяць тому було декілька обстрілів цього села. Декілька градів влучило в поля фермерів. Вони зайнялися. Декілька влучило в ліс. Він почав горіти і полум'я перейшло на приватні садиби", - розповів Йосипенко.

Щоб уникнути пожеж і знищення полів та лісів, за його словами, потрібно дотримуватись протипожежних правил. Депутат з цього приводу неодноразово звертався до обласної влади. Чоловік каже, якщо поділити поля на ділянки по кілька гектарів та заліснювати їх, то в разі пожежі на одній з ділянок, можна врятувати інші.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ