Підтримати нас

Чаплинка: 23 доба окупації

Vgoru
Автор статті
18 березня 2022 10:40
3,333
Поширити:

Минула ніч у Чаплинській громаді видалася недоброю - люди майже не спали. Хтось “вкинув” дезінформацію, що о другої години ночі їх будуть бомбити. Про це розповідає на сторінці у Фейсбук Олександр Посунько.

 

Всі почали один одному телефонувати, усі чати “засипали”. Кому тільки не дзвонили, де тільки не писали. В лікарню подзвонили, там когось евакуюють, все, терміново підйом, біжимо у підвали… Людоньки - отак працює ОБС (одна бабка сказала - прим. авт.). Але не тоді, коли потрібно. Десь хтось собі щось придумав й вирішив створити отакий колапс. Я не знаю, коли лягли спати, але не виспався, мабуть, ніхто. Хочу свої особисті думки повідати. Скажіть, будь ласка, якби ЗСУ дійсно планувало робити якийсь дії, то вони б дзвонили вашому знайомому чи знайомій? І “точно-точно по секрету” говорили: давай біжи у підвал? Чи може треба було сідати у машину та їхати кудись? Як ви гадаєте, було б таке? Я думаю, що ні. Ніхто нікого не буде повідомляти. Єдине, що у плей-маркеті є додаток “повітряна тривога”, де можна вибрати локацію, навіть ОТГ, де ви проживаєте. Ось може в нього й прийде якесь повідомлення. І то, якщо це буде сплановано заздалегідь й цілеспрямовано, а не якийсь тактичні оперативні дії саме на перехоплення. Тому прошу, не створюйте цю паніку, цей колапс. Коли інформація передається по ланцюгу, кожен щось від себе додумує та додає. В результаті всі не сплять, діти біля батьків на торбах, на клунках. Підвали відкриті/не відкриті й починається ще більше паніка. Не створюйте паніки. Ми Україні потрібні виспані й готові до роботи, до роботи у тилу, забезпечувати життєдіяльність громади, своїх родин, того місця роботи, де ви працюєте. - ділиться пан Олександр.

Олександр Посунько зранку, як це робить щодня з окупації, об’їхав усю Чаплинку й повідомив, що у громаді все спокійно. Нічого не горить, не димить, нічого не вибухнуло, немає ніяких свідчень, що вночі були якийсь бойові дії.

Щодо продуктів, то працює АТБ, розрахуватися можна або готівкою, або карткою. Щоправда, у магазині продають вже залишки продукції. Борошно, сіль, цукор, олія відсутні, на ранок є тільки масло “Ферма”.  

Щодо іншого асортименту - можна подивитися на відео тут.

У Чаплинці на АЗС вже порожньо. Черг біля банків вже теж немає, тож і готівки, мабуть, теж нема.

Але, як нагадує пан Олександр: після кожної навіть самої темної ночі - завжди приходить день.

Також у Чаплинці працює “офіс” загону швидкого реагування осередку Червоного Хреста в громаді. Разом із працівниками місцевої комунальної установи "Центр соціальних та Територіального центру соціального обслуговування допомагають вразливим верствам населення: збирають й розподіляють серед малозабезпечених та маломобільних людей харчові продукти, речі першої потреби, надають першу медичну та психологічну допомогу, ведуть облік постраждалих тощо.

“Загін швидкого реагування товариства Червоного Хреста висловлює щиру подяку і глибоку повагу до всіх, хто став плечем до плеча в допомозі один одному:

  • підприємцям і просто громадянам, які надають паливо для виїздів, та продукти для формування гумдопомоги;

  • чоловікам, черговим ДНД, які витрачають свій час на пошуки загиблих;

  • простому водію, який надає власний транспорт для доставлення тіл до моргу

  • людям, що приходять виказувати шанування та проводити загиблих в останню дорогу

  • підприємцям, що надають ритуальні товари для організації достойного поховання” - йдеться на сторінці чаплинського осередку Червоного Хреста у Фейсбук.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ