Підтримати нас

Бюджет 2017 та зміни до нього – новий розділ «УкрСкарги»

Автор статті
26 липня 2017 07:31
678
Поширити:

На сайті проекту «УкрСкарга» з’явився новий розділ: «міський бюджет».

Перший документ – візуалізація рішення міськради про зміни до бюджету 2017, прийняте у березні (матеріали надані департаментом бюджету і фінансів міськради).

Інформація щодо витрат розподіляється за напрямками життєдіяльності міста та категоріями. По кожній статті затрат є абсолютні цифри (суми коштів) та відносні (% від загальної суми фінансування напрямку).

Загальна сума розподілених коштів – 150 млн 816 тис грн.

Найбільші витрати у галузі медицини та освіти: 24,2% та 19,2% відповідно (80% витрат «медицина» – з/п лікарів). У напрямку «освіта» – перелік шкіл Херсону та передмістя, в яких  буде здійснено ремонт.

У розділах «благоустрій» (3,3%) та «облаштування місць загального користування» (9,9%) – інформація щодо закупівлі 200 світлодіодних ламп (скорочення витрат на 50%), виготовлення документації міських скверів, асфальтування та освітлення вулиць, облаштування Гідропарку, будівництва шляхопроводу, ремонту будинку ветеранів, розробки проекту виставкового залу для творчих спілок тощо.

У розділах «роботи з водопроводу та водовідведення» (3,5%), «транспорт та дороги» (16,8%) – інформація щодо придбання 4 тролейбусів (які за рік перевозитимуть 2,7 млн пасажирів), забезпечення роботи асфальтобетонного заводу, перевезення 142 тис пільговиків на дачі тощо.

2,7% – профілактика злочинності (оснащення підрозділів по боротьбі  тероризмом, організація загонів оборони міста тощо).

2,3% – житловий фонд та тепло забезпечення (коригування схеми теплопостачання, капітальний ремонт 628 м теплових мереж тощо).

6,7% загальної суми замає соціальна підтримка (пільги з оплати послуг для 3800 мешканців, адресна допомога 2000 осіб, харчування малозабезпечених верств та пільгових категорій учнів).

В найближчих планах – загальна інформація щодо бюджету 2017 (джерела доходів та напрямки видатків), а також інформація щодо перерозподілу видатків (рішення останньої сесії міськради).

Позиція команди проекту «УкрСкарга» незмінна: уся інформація, яка стосується напрямків життєдіяльності міста повинна бути доступна широкому загалу. Надсилайте нам важливу інформацію. Ми будемо її творчо переробляти (щоб вона була більш зручною для сприйняття) та оприлюднювати на сайті проекту.

Також будемо дуже раді розширенню нашої команди – запрошуємо усіх, хто має творчий хист та хоче створювати цікаві інформаційні проекти до співпраці! Дзвоніть та пишіть нам!

Ярослав Концевий, Координатор проекту «УкрСкарга» 
+380(50) 704-48-68
+380(96) 020-24-21
informer@ukrskarga.org.ua

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ