Підтримати нас

Брудні штори, крижані вагони та однакові квитки. Як українці подорожують залізницею у грудні

Автор статті
30 грудня 2021 06:35
1,181
Поширити:

Залізничні подорожі – опція, якою хоча б раз у житті скористався кожен. А багатьом із нас доводиться мандрувати рейками чи не щотижня. Не дивно, що від цих поїздок пасажири очікують якомога комфортніших умов. І забезпечити їх – обов'язок державного підприємства “Укрзалізниця”, монополіста на ринку.

Можливо, саме відсутність конкуренції заважає керівництву підприємства здійснювати реформи ефективно. Звісно, ​​певні зусилля для покращення якості перевезень “Укрзалізниця” робить. Наприклад, днями стало відомо, що на рейсах поїздів "Інтерсіті +" незабаром "запустять" нове меню для вегетаріанців. Як повідомляє пресслужба підприємства, веганське меню без продуктів тваринного походження, розробили  з гуманітарною організацією UAnimals. Крім того, з 2022 року  оновлять і основне меню, яке  розробляють у мережах WOG Cafe та Do&Co.  Вартість нового ланч-боксу – 150 гривень, і його можна замовити як  у вагоні, так і  при покупці квитків онлайн. Також в “Укрзалізниці” вказують, що за рік у поїздах “Інтерсіті+” споживачі з'їли понад дві з половиною тонни овочів, це  прирівнюється до вантажності одного пасажирського вагона класу СВ.

Але, на жаль, це один із небагатьох прикладів покращення сервісу. З багатьма іншими напрямками підприємство має ще дуже  попрацювати. Адже на послуги компанії не втомлюються скаржитися. Чергова "порція" критики посипалася в грудні цього року.

Так, блогер Олександр Рудоманов у Фейсбуці оприлюднив пост з фото, на якому зображено брудну фіранку на вікні вагона.

"Як думаєте, це сліди від пиріжків або курочки в поїзді? "Укрзалізниця", а які ваші варіанти? Чи варто прибрати ці ганчірки для витирання рук з поїздів?", - запитує блогер.

Варто відзначити, що в компанії відповіли на критику, написавши: засалена штора - це "рудимент старої епохи" і її приберуть.

Але історія з фіранкою - це інцидент неприємний, але не такий скандальний, що трапився 19 грудня у потязі №026, який прямував з Рахова до Одеси. Як повідомили в Українській службі інформації, цього дня в один із плацкартних вагонів продали  більше квитків, ніж там є місць. Пасажири придбали однакові квитки і були змушені тулитися по двоє на одній полиці. Провідник припустив, що днем ​​раніше аналогічний рейс було скасовано і, можливо, саме з цим пов'язаний збій із продажем квитків.

Раніше пресслужба компанії повідомляла, що напередодні новорічних свят “Укрзалізниця” не лише призначила додаткові потяги, а й збільшила періодичність їх руху, а також додала більше вагонів та продовжила маршрути окремих рейсів для найпопулярніших напрямків (у тому числі –  до гірськолижних курортів на Заході).

На цьому, проте, грудневі неприємності для підприємства не вичерпуються. Так, 24 грудня пасажирка Надія Ганіна на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила, що їй довелося їхати в поїзді №779 “Інтерсіті” за маршрутом Суми-Вінниця у замерзлому вагоні. На фото, які виклала вона, видно, що термометр на вікні вагона показує лише +12 за Цельсієм. На іншому фото - іній на вікнах.

“Вже оформляла скаргу щодо направлення №779 рік тому! Нічого не змінилося”, - обурюється Надія.

При цьому, як повідомляється на ресурсі Business visit, згідно з залізничними правилами та санітарними нормами, вагони повинні опалюватися при  зовнішній температурі менше +10. До того ж взимку температура вагона підтримується на рівні +18-22, а влітку – +22-26 градусів.

На закінчення – трохи статистики. Як свідчить інформація з сайту “Укрзалізниці”, на 26 грудня 2021 року  продано понад 26 мільйонів 500 тисяч квитків, що на 7 мільйонів більше, ніж у 2020 році (торік за цим показником підприємство встановило негативний рекорд за всі роки незалежності України з причин пандемії коронавірусу та карантинних обмежень). Водночас у 2019 році “Укрзалізниця” продала 53 мільйони 355 тисяч квитків - удвічі більше, ніж у році, що минає.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ