Підтримати нас

Борт космічної ракети Arian-5 прикрашатиме малюнок української дівчинки

Автор статті
06 грудня 2021 06:33
1,071
Поширити:

Ярина Закалюжна з Житомира здобула перемогу в міжнародному конкурсі малюнків "Juice up your rocket! Art competition", організованому Європейським космічним агентством.

Тепер її малюнок відтворять на борту космічної ракети "Arian-5", яку запустять у 2023 році, повідомляє Суспільне.Житомир.

На конкурсі було представлено роботи 2600 учасників з 63 країн світу. До фіналу вийшли 12 юних художників з Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Швейцарії, Ізраїлю, Шрі-Ланки, Сальвадору, Словаччини. Та перемогу здобула саме наша 8-річна землячка: 

"На малюнку зображено, як планета Земля передає Юпітеру корабель, який буде її досліджувати, а його супутники спостерігають за тим, що відбувається. Один супутник дуже злякався, другий – здивувався, а третій – заснув", – розповіла Ярина Закалюжна журналістам Суспільного.

За словами маленької художниці, на ідею та її втілення їй знадобилося лише два дні. Коли дізналася про перемогу - то була налякана і здивована водночас. 

Ракету Arian-5 буде запущено у 2023 році. Вона виведе у космічний простір апарат для дослідження Юпітера. Переможниця матиме змогу особисто помилуватися своїм художнім твором, нанесеним на ракету, адже її з батьками обіцяють запросити на урочистий запуск до Франції, якщо у світі поліпшиться епідеміологічна ситуація.

Фото: Суспільне.Житомир

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ