Підтримати нас

Бойовика "самооборони Севастополя" суд випустив на волю під заставу

Автор статті
04 жовтня 2019 09:32
744
Поширити:

У Херсоні учасник незаконного збройного формування Степан Резуник, якого підозрюють у сприянні окупації Криму Росією, вийшов з-під варти після внесення застави в сумі 240 тисяч гривень.

Про це повідомляє "Центр журналістських розслідувань".

"2 жовтня 2019 року учасник незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя" Степан Резуник вийшов з-під варти після внесення застави в сумі 240 тисяч гривень", - повідомляє видання.

Уточнюється, що заставу Резунику призначив 26 вересня Херсонський міський суд.

Підозрюваного зобов'язали приходити на кожну вимогу до слідчого, прокурора або в суд, а також не виїжджати без їхнього дозволу з Києва, куди передається його справа. Крім того, він має повідомляти про зміну місця проживання і здати на зберігання свій паспорт та інші документи.

Як повідомили в прокуратурі, адвокати Резуника тимчасово найняли йому квартиру в Києві.

Раніше суд у Херсоні відхилив клопотання захисту про звільнення "самооборонівця" без внесення застави. Суд залишив незмінним запобіжний захід у вигляді арешту, але зменшив суму застави на чверть - з 321 тис. до 240 тис. гривень.

Степан Резуник, 1984 року народження, житель Севастополя, був затриманий 11 червня 2019 року в пункті пропуску "Каланчак" під час спроби перетину адміністративного кордону з Кримом. Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК (Участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань).

За версією органів слідства, Резуник у 2014 році активно сприяв окупації Криму Росією, отримав низку подяк від влади РФ "за участь у виконанні бойових завдань". На материкову Україну він виїхав, щоб відновити український паспорт і, за його словами, вирушити "на заробітки за кордон".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ