Підтримати нас

Бізнес по-українськи на сцені херсонського театру

Автор статті
25 травня 2017 09:23
843
Поширити:

На шостий день 19-го Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії» на великій сцені драмтеатру херсонцям показали виставу «Хазяїн» Івана Карпенка-Карого.

Це була цьогорічна прем’єра Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії. Режисер вистави «Хазяїн» Максим Голенко, художник Юлія Заулична.

На виставі були присутні відомі актори, режисери, керівники театрів, театральні критики та представники Міністерства культури України серед яких були: народна артистка України Лариса Кадирова, театральний критик Олег Вергеліс, начальник відділу театрального мистецтва та кінематографії Міністерства Культури України Олена Воронько, телеведуча Світлана Леонтьєва.

За сюжетом український мільйонер, хазяїн, Терентій Гаврилович скуповує навколишні землі, розводить овець та наживається на своїх людях. Його робочі голодують, наймані наглядачі бозбожно крадуть та вбивають непокірних служників, а сім’я боїться та ненавидить батька. Хазяїн не любить нічого, окрім грошей та своїх овець. Він економить на всьому і вже 30 років носить один кожух, а новий халат, який дарує йому сім’я, продає першому ліпшому.

В решті решть, наче в «нагороду» за всі діла, за Терентієм Гавриловичем починає ходити смерть. На сцені зявляться кульгава, у подраному кожусі, зі страшною посмішкою дівчина - чи то смерть, чи то жадібність. Вона наче керує  Терентієм Гавриловичем і доводить його до смерті.

У виставі також можна було відстежити паралелі з Радянським Союзом. Декаліка разів звучали пісні того часу, а наглядачі, що розправлялися з неслухами, були більше схожі на «бандюків» із 90-х. Власне, як і сам хазяїн був наче крутий авторитет, а не панич, та ще й з червоним хрестом на грудях.

Цікаву аналогію провів режисер і в кінці вистави. Всі актори, рухались по сцені  перед хазяїном наче вівці, збившись у стадо. Та коли Терентію Гавриловичу знадобилась допомога, вони всі покинули його.

${gallery:8c150a15b29f6a29f0eb89c5eebdf909}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ