Підтримати нас

Більшість українців вважають заборону російських телеканалів і соцмереж помилкою – дослідження

Автор статті
04 квітня 2018 05:00
521
Поширити:

Більшість українців розцінюють заборону російських телеканалів, соцмереж, а також окремих фільмів і артистів радше як помилку та обмеження прав громадян, аніж як необхідний крок для захисту держави.

Про це свідчать результати дослідження "Протидія російській пропаганді та медіаграмотність: результати всеукраїнського опитування громадської думки", проведеного на замовлення громадської організації "Детектор медіа".

Згідно з результатами опитування, необхідним кроком заборону вважають переважно на території Західної України.

"Притому що більшість населення виступає проти блокування соцмереж, є одна соціально-демографічна група, що підтримує блокування, – це українці з високим рівнем доходу. Водночас дуже негативно оцінюють блокування російських соцмереж учні та студенти", – зауважила директорка ГО "Детектор медіа" Галина Петренко.

Всеукраїнське соціологічне опитування проводили в лютому 2018 року спеціалісти Київського міжнародного інституту соціології. Участь у ньому взяли 2043 повнолітніх респонденти, які проживають у 110 населених пунктах по всій Україні, крім тимчасово окупованих Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ