Підтримати нас

Біль у грудях: серце чи спина — коли звертатися до кардіолога

Автор статті
30 вересня 2020 11:20
1,002
Поширити:

Біль у грудній клітці зазвичай більшість сприймає як тривожний симптом проблем із серцем. Проте це не завжди так.

Біль в грудях може з’явитися внаслідок багатьох причин. Серед них хвороби хребта та інших внутрішніх органів. Симптоми часто схожі, тому відрізнити біль у грудному відділі хребта від ангінозних болей, пов’язаних із патологіями серця, досить складно.

Про причини такого болю та ефективні методи лікування детальніше можна дізнатися на сторінці https://ivr.ua/ua/boli-v-grudnom-otdele

Чому виникає біль в грудях?

Причини болю у грудній клітці бувають різні: у цій зоні знаходяться декілька органів, хвороби яких можуть призводити до запалення та спазмів. Ангінозні сердечні болі завжди виникають під час фізичного навантаження. Як правило, під час бігу, активної ходьби чи заняття спортом. Вони проявляється відчуттям печіння та сильним болем, який триває 5–10 хвилин. Людина скаржиться, що їй важко дихати, холонуть кінцівки. 

Схожими симптомами може виражатися так звана стенокардія напруження. Такі болі зникають відразу, якщо припинити навантаження чи активну діяльність. Якщо ж біль ниючий, довготривалий, нікуди не віддає, але завдає дискомфорту, найчастіше так проявляється м’язова патологія, неврологічні спазми. 

Біль, коли людина вдихає повітря, говорить про проблеми з кістково-м’язовою системою або плеврою. У такому разі потрібно зробити рентген грудної клітини та звернутися до невролога. 

Кардіолог чи вертебролог: до кого звернутися першим?

Серце — критично важливий орган, тому перш за все потрібно звернутися до кардіолога та зробити кардіограму. Також лікарі рекомендують здати аналіз на тропонін. Якщо проблем із серцем не виявлено, підозри всі зняті, далі пацієнту рекомендується записатися на прийом до невролога чи вертебролога. Біль у грудях може свідчити про проблеми з грудним відділом хребта. 

Наприклад, ниючий хронічний біль часто є наслідком протрузії та грижі. Такі болі посилюються під час руху та віддають у кінцівки. Гострий та різкий біль нерідко супроводжує радикуліт. Якщо болить грудна клітка після прийому їжі, це може бути симптомом захворювань шлунку. У будь-якому разі залишати проблему без уваги не можна, але й панікувати не варто. 

Комплексний підхід та ретельна діагностика в Інституті вертебрології та реабілітації допоможуть уникнути ускладнень та правильно розпочати лікування. Філії клініки знаходяться в декількох містах України: Київ, Львів, Івано-Франківськ. Записатися до лікаря можна в будь-який зручний час. Будьте здорові!

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ