Підтримати нас

Безхатьки Шуменського розраховують на милосердя у пункті обігріву

Автор статті
24 лютого 2021 17:00
1,314
Поширити:

Херсонцям прекрасно відомо, що останні кілька років зими в наших краях не відрізняються особливою суворістю. Ці три зимові місяці по волі природи перетворюються, по суті, на щось середнє між пізньою осінню та ранньою весною.

Проте навіть у таких комфортних умовах упродовж "легкої" херсонської зими трапляються два-три періоди, коли пекучий мороз, вітер, сніг і ожеледь все-таки дають про себе знати.

Не став винятком і зимовий сезон 2020-2021, до закінчення якого залишилися лічені дні. Ще буквально минулого тижня городяни були змушені одягатися, як це роблять на півночі країни, а ночами температура повітря іноді знижувалася до -15-17 градусів за Цельсієм.

У цей час найбільш вразливою категорією виявилися громадяни без певного місця проживання. Для них міська влада, підрозділи ДСЧС, благодійні організації та філантропи організували кілька пунктів обігріву, які у холоди працювали цілодобово.

Один з таких об'єктів розмістився у Шуменському мікрорайоні неподалік від Церкви Христа Спасителя на проспекті Святих Кирила і Мефодія. 

Його робота була організована завдяки зусиллям служителів релігійної закладу, які налагодили цілодобове чергування, а також підтримці Корабельної райради в місті і міського управління ДСНС. Зокрема, рятувальники надали в розпорядження пункту "буржуйку". Крім того, відділ з питань цивільного захисту Херсонської міськради забезпечив “містечко”  біотуалетами, організував підвезення дров та надав одноразовий посуд. Виконком Корабельної районної ради також привіз столи та стільці, одяг та взуття, щоденно забезпечував безхатьків чаєм, цукром, печивом, одноразовим посудом, серветками, засобами індивідуальної гігієни, медичними масками та антисептиками.

Також - а це чи не найголовніше - люди могли харчуватися гарячою їжею і залишитися в наметі на ніч. 

Як повідомляє сектор з питань цивільного захисту виконавчого комітету Корабельної районної  ради, впродовж доби до пункту обігріву зверталося від 30 до 50 осіб (в залежності від погоди), майже всі вони харчувалися, а близько 20 осіб регулярно ночували у пункті. 

Але треба відзначити, що милістю херсонців нерідко користувалися зовсім не люди без особливого місця проживання, а ще й відверто асоціальні персонажі, які, “прийнявши на груди”, прямували до намету, щоб “на халяву” скуштувати гарячого супу.  До того ж, ці персонажі час від часу чатували на мить, коли можна щось поцупити з пункту або ж “розвести” його й без того знедолених мешканців. 

Фото Миколи Овчаренка та сектору з питань цивільного захисту виконавчого комітету Корабельної районної у місті ради

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ